Dagen då ”Ica-Jerry” tog med mamma på scenen

En minst sagt känd och älskad personlighet var dagens sista gäst när 2013 års Anhörigriksdag inleddes på tisdagen. Få känner honom som Mats Melin, men nästan alla vet vem hans rollfigur Ica-Jerry är. I Varberg fick han stående ovationer efter att han tillsammans med sin mamma Monica Melin hade intervjuats av dagens moderator Lisa Syrén.

Mats hyllades inte bara för sin insats som den kloke praktikanten, utan också för att han har fått många att släppa en del av sina fördomar. Pär Johansson, ledare för Glada Hudik-teatern, berättade att det började med att Ica ville sponsra teatern.

Anställt 1300 med funktionsnedsättning

Den kontakten ledde fram inte bara till en rad reklamfilmer utan också till att handelskoncernen idag har anställt 1300 människor med utvecklingsstörning i sina butiker.

Mats berättade att hans favoritreklam är den där han spelar Rambo och till sist räddar en fängslad Ica-Stig efter mycket skjutande och action.

– Ja, jag är sugen på att göra film igen.. om jag skulle komma till Hollywood skulle jag vilja filma med min idol Bruce Willis, berättade han. Fast det sägs att han är skotträdd?

– Nej, skotträdd är jag inte, men det är inte roligt när det smattrar som fan, medgav Mats.

Foto
Mats Melin började i Glada Hudik-teatern 2007 och började två år senare som Jerry i reklamfilmer för Ica.

Hon är Ica-Jerrys favorit

För Föräldrakrafts utsände avslöjade han vem som är favoriten av Ica-gänget:

– Det är Cindy … Cecilia (Forss) är jättegullig. En gång satt vi och pratade en hel dag i sträck!

Ministrar talar

På det innehållsrika programmet för 15-årsjubilerande Anhörigriksdagen stod bland annat också tal av barn- och äldreministern Maria Larsson (KD) och under konferensens andra dag blir det tal även av hennes partikamrat socialminister Göran Hägglund.

730 deltagare var anmälda till Anhörigriksdagen, såväl engagerade inom anhörigorganisationer som politiker och tjänstemän på kommun- och landstingsnivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *