De är överens om att ändra LSS snarast efter valet

Snarast efter valet kommer LSS och reglerna för personlig assistans att ändras. Det uppges nu S, M, C och L vara överens om.

”Vi är överens med C, L och M om att barn ska ha rätt till stöd för att andas och äta, och det ska behandlas med förtur efter valet, oavsett regering”, uppgav Lena Hallengren (S) till TV4:s nyhetsredaktion på torsdagskvällen.

Allianspartierna uttrycker stor irritation över att regeringen så sent i valkampanjen lovar att satsa mer pengar på LSS och assistans. Samtidigt välkomnas löftet.

Till TV4 säger Ebba Busch Thor att ”S har valt inte visa omsorg om de mest utsatta under mandatperioden, men har nu valt att visa omsorg om sina opinionssiffror”.

”Men det är klart att vi välkomnar att det nu äntligen kommer efter flera år”, säger Ebba Busch Thor.

Även M-ledaren Ulf Kristersson har nu sagt sig stödja en förändring av reglerna så att de blir mer generösa:

¨Jag skulle gärna medverka till en lagstiftningsförändring som garanterar att de barn som inte kan andas, inte kan äta, garanteras LSS-stöd precis som det var tänkt från början”, sa Ulf Kristersson på TV4 på torsdagskvällen.

Kristersson tillade att ”sen slutför vi den långsiktiga utredningen där vi beivrar andra saker, ser till att huvudmannaskapet och finansiering är på rätt sätt”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *