De visar snygga kläder som ger självkänsla

Tillsammans med fler än 4000 besökare var Föräldrakraft på plats då Hjälpmedel Öresund ägde rum i Malmö denna vecka för sjunde året i rad.

Det senaste inom hjälpmedel för både stora och små visades av över 80 utställare och föreningar, varav några från Danmark. Bland mycket kunde vi se föreningen FIFH visa rullstolsrugby, rullstolsteknik och elhockey.

Service- och Signalhundsförbundet hade också uppvisning och vi fick se hur en hund gör för att plocka upp något så smått som ett kreditkort från golvet.

Vi träffade även designern Åsa Stenmark som hade modeshow med mannekänger som hade funktionsnedsättningar. Åsa Stenmark berättar att hennes kläder är gjorda för att vara moderiktiga och att de ibland till och med måste kemtvättas.
– Det är jätteviktigt med självkänsla, även om man är rullstolsbunden så måste man få klä sig snyggt! säger Åsa Stenmark.

Åsa startade sitt klädmärke sedan hon som sömmerska fått sy om en hel del kläder för att de skulle passa personer med funktionsnedsättningar. Nu, sex år senare, har hon en egen kollektion med plagg som är skapade för att vara funktionella och snyggt designade för funktionshindrade av olika slag.

Många andra nyheter kunde beskådas på mässgolvet och redan nu kan vi skriva in den 29-30 september 2010 för nästa Hjälpmedel Öresund.