Det flexibla badrummet är här

Bostadsanpassningar blir ett viktigt inslag på Leva & Fungeramässan i april. Allt man kan behöva för att skapa ett riktigt flexibelt badrum, med eller utan funktionsnedsättningar, kommer Pressalit Care att puffa för på mässan i april.

– Man ska kunna höja, sänka, flytta och göra om i badrummet utan att göra nya hål. Våra flexibla armstöd och flexibla tvättfat brukar väcka störst intresse, säger Curt Östling, försäljningschef för Pressalit Care i Sverige.

Pressalit säljer badrums- och köksutrustning från det danska moderbolaget med samma namn. Enligt Curt Östling har Pressalit de mest flexibla lösningarna för personer som har rörelsehinder eller andra funktionsnedsättningar.

Efter två års försäljning i Sverige kan företaget glädja sig åt installationer i många delar av landet. Nyligen blev 48 nya badrum klara på vårdhemmet Zakrisdal utanför Karlstad, liksom 30 badrum i Örebro. I Linköping har 300 badrum fräschats upp med lösningar från Pressalit.

– Vi ser även en ökad efterfrågan från privatpersoner. Många bostadsanpassare hör av sig med förfrågningar som gäller privata hem. Just nu hjälper vi en familj som behöver ett flexibelt badrum för två barn med funktionsnedsättningar, säger Curt Östling.

På Leva & Fungera kommer Pressalit att visa upp badrumsprodukter, men man erbjuder även lösningar för köket.

– På vårt kontor i Kista har vi ett demorum med rörliga väggar, så att man kan prova att göra om sitt eget badrum i skala 1:1. Det tror jag är unikt, jag har inte hört talas om att någon annan har det, säger Curt Östling.