Diskret och smidigt viktigaste fördelen med nytt hjälpmedel

En ny LoFric-produkt som är diskret och lätt att ta med sig lanseras av företaget Wellspect HealthCare som tillverkar de kända katetrarna.

På mässan FRI 2013 i Malmö i oktober kommer företaget att visa upp sitt utbud av PVC-fria katetrar för intermittent självkateterisering.

– Det är viktigt att visa att vi har ett brett sortiment katetrar som är säkra och brukarvänliga, säger Annika Olsson på företaget.

– Utvecklingen går fort framåt. Det finns produkter för olika tillfällen och för olika individers behov. Om någon hittar kateter som passar brukaren bättre än den som används idag så är det riktigt kul.

Nyheten LoFric Origo är avsedd för pojkar och män.
– Den smarta förpackningen kan vikas till fickformat och gör produkten diskret och enkel att bära med sig. Den har också ett greppvänligt justerbart handtag för en mer stabil och säker kateterisering, säger Annika Olsson.

Verksamheten bakom LoFric har bytt namn till Wellspect HealthCare, som ett resultat av att amerikanska Dentsply International köpte AstraTech av AstraZeneca för ett par år sedan.

– Genom köpet breddar Dentsply International sin verksamhet till att även omfatta sjukvårdsprodukter. Namnet är nytt, men det är fortfarande samma LoFric-produkter och samma människor som arbetar med dem, säger Annika Olsson.

Mer information om LoFric finns på www.lofric.se