Festen på Leva & Fungera i 26 bilder

Vilken fest! Både besökare och utställare fick sitt lystmäte under Leva & Fungera den 16-18 april. Förväntningarna överträffades med råge, åtminstone när det gällde besökssiffrorna som med bred marginal slog 2011 års mässa. 

Det totala besöksantalet blev 12 700 personer vilket är cirka 900 fler än vid 2011 års mässa om man räknar besöksiffror på motsvarande sätt (och inte tar med besökare till AT-forum som anordnades parallellt med Leva & Fungera 2011).

– Det är fantastiskt att vi har ökat, säger Maria Nilsson, ansvarig för Leva & Fungera hos Svenska Mässan i Göteborg.

Helhetsintrycket från mässan var mycket positivt och här bjuder vi på några möten från mässgolvet i form av ett bildsvep.

Foto

Rishiki Jansson från Ängelholm provade på nya handcykeln CityMax från Stricker Hand-Bikes. Kjetil Skätteröd hjälpte till med inställningarna medan mamma Britt intresserat tittade på.

Foto

Bättre och smidigare. En ny version av Tobii PC Eye för ögonstyrning av Windowsdatorer visades av Mikael Fagerström från Tobii.

Foto

Bräcke Diakoni hade ett ambitiöst program på Leva-scenen under hela onsdagen. Johanna Björnhage (närmast kameran) föreläste om iPad som pedagogiskt verktyg på förskolan. Här är hon tillsammans med Annika Christensson (till höger) och Elisabeth Green (mitten).

Foto

Hjälpmedelsinstitutet samlade några av marknadens mest intressanta kognitiva hjälpmedeln på ett bord i sin monter.

Foto

Vissångaren Hannes Glavå från Bräcke Diakoni tolkade bland annat Taube och Vreeswijk.

Foto

Mässan lockade oväntat många besökare under alla tre dagarna. På öppningsdagen var besökssiffran upp 12 procent jämfört med förra mässan – och andra mässdagen var ökningen ännu större.

Foto

En mässkasse fylld med Föräldrakrafts mässtidning och uppdaterade mässbilaga delades ut vid entrén av praktikanter från Angeredsgymnasiet. På bilden ser vi från vänster Mika Mikkola, Josefine Steenari, Anders Olsson och Carl Spångberg.

Foto

Många ville provsmaka nya CP-ölet hos Anders Westgerd i GIL:s monter – men det var också en kontroversiell lansering som skapade debatt, bland annat på Föräldrakrafts webbsajt.

Foto

En amerikanare modell större från VPG Auto lanserades av Staffan Beck AB  som ett färdigtanpassat fordon för rullstolsburna. ”Billigare än att anpassa i efterhand”, lovade Staffan Beck (med ryggen mot kameran) som här har besök av Sture Ahlin (till höger).

Foto

Jan Marcusson (till vänster) och hans företag JCM Elektronik visade upp den senaste versionen av Akka-plattan med nya funktioner för att backa, vända och använda olika typer av joystick. På plats var även Gunnar Birath som var med om att utveckla ”den flygande mattan”.

Foto

Hos Anatomic Sitt fanns flera nya modeller av sitsar men den här gången hade företaget även tagit med sig utrustning för att scanna och gjuta personligt formgivna sitsar. Jan Dahlquist berättade om sitt arbete med att resa runt och skapa individuellt gjutna sitsar.

Foto

Det dracks kaffe hela dagarna i Aiai:s monter där Magnus Crossner (i vit skjorta) pratade varmt om nya förbättringar i datorprogrammet för assistansbolag. Kaffet serverades av kafferostare Per Nordby och här var det Christer Lindh och Marcus Jardler från Rullarnas Personliga Assistans som hälsade på i montern.

Foto

Misas grundare Lennart Jönsson besökte Leva & Fungera för att fira att företaget nyligen startat upp ny verksamhet i Göteborg.

Foto

Johanna Andersson kom från Mölndal till mässan för att träffa elektrodressens skapare Fredrik Lundqvist. Efter att tidigare har provat på en provisorisk version av dräkten väntar Johanna nu på att få den färdiga produkten levererad.

Foto

Heta debutanter i bokvärlden – simstjärnan Christoffer Lindhe och fotografen och författaren Karin Nauclér. Den nya boken om Christoffer lanserades strax före mässan och många ville ha signerade exemplar.

Foto

Nicole Wenzel njuter av att dra på ”över stock och sten” med smidiga fordonet Zoomcamp…

Foto

… som Lars Johansson från Zoomability lånade ut samtidigt som han tipsade om en nystartad verksamhet för alla som vill komma ut i naturen.

Foto

Eddie Wheeler gjorde musikalisk succé på mässan.

Foto

Evalena Habel från Iris demonstrerade den mångsidiga och praktiska läspennan Penny Talk, ett hjälpmedel som för övrigt kom till användning även i Föräldrakrafts tipspromenad.

Foto

Många frågade efter Emma och Robert Kölby som var mässtidningens stora omslagsintervju. Och till slut dök de upp för att se sig om bland mässans nyheter. Då fick vi också se och höra hur det gick till när mässtidningens fina omslag fotograferades.

Foto

Våga satsa vinn var titeln på Tommy Mäkeläs föreläsning om hur man får framgång även om man har autism och ADHD. Här presenteras Tommy av Leva-scenens konferencier Fredrik.

Foto

Den lilla roboten Paro blir allt vanligare på sjukhus och institutioner, berättade Emil Johansson på Ipps.

Foto

”Och vinnaren är…” Janne Wallgren, medlem av Föräldrakrafts referensgrupp, förrättade högtidlig dragning av vinnare i Föräldrakrafts tipstävling med assistans av Annette Wallenius.