Nyheter

Fler sommarjobb för ungdomar med funktionsnedsättning

Denna artikel handlar om

 

Nu satsar Stockholms läns landsting på fler sommarjobbsplatser för ungdomar med funktionsnedsättning.  Antalet sommarjobbsplatser har ökat från 700 till 800, varav 35 platser är öronmärkta för ungdomar med funktionsnedsättning.

Nu satsar Stockholms läns landsting på fler sommarjobbsplatser för ungdomar med funktionsnedsättning. Antalet sommarjobbsplatser har i år ökat från 700 till 800. Av dessa är 35 platser öronmärkta för ungdomar med funktionsnedsättning.

– Att få in en fot på arbetsmarknaden betyder oerhört mycket för ungdomar, inte minst för ungdomar med funktionsnedsättning. Vi vet att de har det svårare än andra ungdomar att få ett jobb, säger Lennart Håwestam, 2:e vice ordförande i HSO i Stockholms län.

HSO menar att landstinget som är en stor aktör på arbetsmarknaden, spelar en central roll när det gäller att anställa personer med funktionsnedsättningar. HSO välkomnar produktionslandstingsrådet Anna Starbrinks (FP) besked om fler sommarjobbsplatser som är direkt vikta för ungdomar med funktionsnedsättning.

Ansökningstiden för dessa platser har förlängts och sista ansökningsdatum är den 10 april 2012.

 

 

Annons
Annons för Humana
Annons
Annons för HEA Medical
Annons
Annons för Tobii Dynavox
Annons
Annons för JAG
Annons
Annons för Move & Walk
Annons
Annons för Etac
Annons
Annons för Primass
Annons
Annons för Tidvis
Annons
Annons för Etac
Annons