Företaget som vill anställa unga med funktionsnedsättning

Foto på Katarina Berg– Vi har varit värdelösa på att anställa ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning, säger Katarina Berg, personaldirektör på teleoperatören Tre.

För ett tag sedan fick företaget upp ögonen för att de inte tog emot personer med funktionsnedsättning. Nu vill man bli bättre och efterfrågar samtidigt att fler ungdomar med olika bakgrund vänder sig till dem och söker arbete.

– I sommar har vi inte lyckats hitta tillräckligt många sommararbetare, vi vill att ungdomar söker sig till oss, berättar Katarina Berg.

Satsningen är inte stor, men man har börjat samarbeta med RIA, Resurser i arbetslivet.

– RIA har kommit och provjobbat på vår kundservice och har sedan utplacerat ungdomar hos oss. Och vi är jättenöjda. Eftersom vi främst letar efter personal inom vår kundservice, behöver vi en personal som avspeglar våra kunder, säger Katarina Berg.

Hon säger att de inte kommer utarbeta en policy, utan att företaget bara ska bli allmänt öppnare för att ta emot människor med olika bakgrund.

– Vi tror också att det skapar en stolthet hos alla våra medarbetare, att veta att man arbetar på ett företag som jobbar med integration. När vi upptäckte att vi inte hade några anställda med funktionsnedsättning, om det var på grund av att de inte sökte eller att vi inte anställde dem, var det som en aha-upplevelse att starta det nya samarbetet med RIA, säger Katarina Berg.

www.integrationiarbetslivet.se