Friskvård gör daglig verksamhet ännu bättre

Ett friskvårdsprojekt för deltagarna i alla dagliga verksamheter. Det är en av de senaste satsningarna i Hudiksvall. Det görs i samarbete med Friskis & Svettis och Arvsfonden.

Flitigaste friskvårdaren av alla är kanske Helena Ljungh, 43 år. Vi träffar henne vid vävstolen i den dagliga verksamheten Härvan, som är både butik och ateljé mitt i Hudiksvall.

Här väver Helena både mattor och löpare, det är det hon trivs bäst med även om hon även jobbar med prismärkning och köksjobb.
Hon berättar glatt om tidigare upplevelser som deltagare i Glada Hudik-teatern. Bland annat var hon med på turnéresan till New York 2010.

Nu är det dock träningen som engagerar henne allra mest – men även där siktar hon högt.

Inom friskvårdsprojektet fick hon träffa TV4:s Gladiatorerna. Sedan dess har hon kanske varit den som tränat allra mest av alla inom friskvårdsprojektet, på allt från crosstrainer till cykel.

– Jag vill vara med i Gladiatorerna och tävla, säger hon målmedvetet och berättar om idoler som Hero, Spider och Bullet.

Linnea Hildingsson och Susanne Mattsson. Foto: Linnea Bengtsson.
Linnea Hildingsson och Susanne Mattsson. Foto: Linnea Bengtsson.

Linnea Hildingsson och Susanne Mattsson deltar också i friskvårdsprojektet.

– Det är skönt att inte bara sitta stilla hela dagarna, säger Linnea som berättar om både styrketräning och långa promenader runt sjön i centrala Hudiksvall.

– Vi går i 13 minuter i vår egen takt och sedan vänder vi. Då kommer alla i tillbaka samtidigt oavsett hur långt man har gått. Man mår så bra av träningen. Man blir trött men kan åka hem efter träningen och vila, berättar Linnea.

Friskvårdsprojektet leds av Per Styrman.
– Det handlar inte bara om träning, utan också om vad man äter, betonar han.

Per Styrman leder Hudiksvalls friskvårdsprojekt. Foto: Linnea Bengtsson.
Per Styrman leder Hudiksvalls friskvårdsprojekt. Foto: Linnea Bengtsson.

Läs mer om Hudiksvall

Foto

”Hudiksvall lämnar vi aldrig”

Foto

Granebo, en dröm för både boende och personal

Foto

Personalens engagemang avgörande

Foto

Friskvård gör daglig verksamhet ännu bättre

Därför har Hudiksvall nominerats

Nöjda brukare med goda möjligheter att påverka

Nomineringen har lämnats in av verksamheterna Arbete och integration och Omsorgen om personer med funktionsnedsättning genom Annika Westerberg och Charlotte Palmborg, verksamhetschefer i Hudiksvall kommun.

”Vi vill nominera hela verksamheten Omsorg om personer med funktionsnedsättning därför att vi tycker att vi har en omsorg i världsklass. Vårt motto är: Vi vill vara bäst på att bli bättre!

Att vi tror oss ha en omsorg i världsklass grundar vi till viss del på resultat i våra brukarenkäter som visar bland annat att; 92% är  nöjda med det stöd de får, 95% upplever att personalen har ett bra bemötande och 90% upplever att de är delaktiga i planeringen av sina insatser.

Det vi kanske är mest stolta över är den höga kvaliteten som våra verksamheter håller. Våra brukare/deltagare har stora påverkansmöjligheter bl a genom handikapp- och delaktighetsrådet.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *