FUB protesterar: Varför tillåts nazister hota oss i Almedalen även i år?

Riksförbundet FUB kräver idag konkreta åtgärder som skydd mot nazistiska organisationer i Almedalen.
– Personer med funktionsnedsättning har under tidigare år utsatts för allt från glåpord och hån till rena hot från dessa organisationer i Almedalen, säger Harald Strand, FUB:s ordförande.

Samtidigt kritiseras partierna för att det inte uppfyllt fjolårets löften om hålla nazister borta från demokratiska arenor.

”Under förra årets Mångfaldsparad meddelade samtliga inbjudna politiker att nazister inte hör hemma under politikerveckan. De lovade krafttag för att hålla dessa aktörer borta från demokratiska arenor. Men trots det har vi inte sett några initiativ för att skydda grupper som hotas av antidemokratiska aktörer”, skriver FUB i ett uttalande.

RFSL har i år meddelat att man avstår från att åka till Almedalen eftersom nazistiska organisationer tillåts delta under politikerveckan.

Det är det som har fått även FUB att protestera ”mot den normalisering av nazism och antisemitism som detta innebär. Precis som hbtq-personer är personer med intellektuell funktionsnedsättning måltavlor för nazisters hat och våld.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Från Livets möjligheter 2022: Sex berättelser om vilket stöd som anhöriga behöver