Handikapprörelsen besviken över bristen på konkreta vallöften

Handikapprörelsen är besviken över valrörelsen. Organisationernas hårda slit med att påverka partierna har inte gett några större synliga resultat.
Båda blocken har uttryckt jobbambitionen att ”alla ska med”, men de konkreta åtgärderna lyser med sin frånvaro, anser Handikappförbunden.

På tisdag, den 14 september, kommer Handikappförbunden att presentera en ny analys baserad på en enkät bland riksdagsledamöterna. Redan nu står det klart att politikerna får underkänt när det gäller att driva handikappolitik under valrörelsen.

{loadposition incontent}”Nästan var tredje kandidat som svarat har angett funktionshinderfrågor som ett av sina tre högst prioriterade områden. Tyvärr återspeglas inte deras engagemang i de konkreta vallöften som de två regeringsalternativen har presenterat”, skriver Handikappförbunden i ett pressmeddelande.

”Perspektivskiftet från patient till medborgare, som skulle vara genomfört i år, ligger långt bort. Människor med funktionsnedsättning är fortsatt utestängda från en rad samhällsområden och lever under svårare villkor än stora delar av den övriga befolkningen”, heter det vidare.

Handikappförbunden är ett samarbetsorgan som representerar mellan 400 000 och 500 000 personer.