Hjultorget: Sulkyn som ger barn bättre koll på kroppen

Barn som har sämre kropps- eller rumsuppfattning kan ha nytta av en helt ny sulky som stimulerar ryggen vid rörelse. Sulkyn Twist säljs av Mayday Aid och har små plastvingar i ryggen. På det sättet ger den barnet en mikrostimulans så fort barnet rör på sig.

– Det är som att man skulle ha fingertoppar som ger stimulans. Om man känner beröring på huden är det enklare att få en uppfattning om sin kropp, säger Camilla Milger, vd för Mayday Aid.

Med sig på mässan Hjultorget i Älvsjö 6-8 september tar Mayday även gåstolar och bakåtvända rollatorer. Rollatoren Flux har ett dynamiskt stöd som består av ett bälte som fästs bakom ryggen.
– Sedan hakar man på det på rollatorn. Det blir som ett mellanstöd för barn som har väldigt lätt för att använda en gåstol, men behöver lite extra stöd vid användning av en rollator, berättar Camilla Milger.

 class= Hon vill även puffa för sulkyn Off road, en terrängsulky som klarar upp till 60 kg, och spjälsängen Sesam, som är anpassad för funktionshindrade föräldrar.
– Den är höj- och sänkbar, vilket gör att den är anpassningsbar efter förälderns behov. Den är även ett smart hjälpmedel för den som har ont i ryggen. Därmed slipper man böja sig ner varje gång man ska plocka upp sitt barn, säger Camilla Milger.

Mayday Aid har sin webbplats på www.maydayaid.se