Läs den digitala versionen av Föräldrakraft nr 1, 2016 redan idag

Du som är prenumerant på Föräldrakrafts papperstidning kan nu läsa nr 1, 2016 i digital version. Denna 84-sidiga utgåva har teman om föräldraskap & funktionsnedsättning, kollo och assistans.

Tema Personlig Assistans fokuserar på hur man blir chef över sin egen assistans och därmed får större makt över sitt eget liv. Du möter flera unga assistansanvändare och erfarna experter som delar med sig av sina viktigaste råd och erfarenheter. Dessutom en högaktuell intervju med Anna Barsk Holmbom om assistansen idag och i framtiden.

I Tema Kollo & läger kan du läsa reportage om Natalie, som åker på festival, och Ludvig, som berättar om sina erfarenheter av idrottsläger. Läsvärt för dig som vill planera en lyckad lägervistelse och andra äventyr.

Tema Föräldraskap & funktionsnedsättning handlar om hur det är att vara en helt vanlig familj – nästan. Följ med på ett hemma hos-reportage hos Ninnie Wallenborg med familj. I ett annat reportage delar mammor med kognitiva funktionsnedsättningar med sig av sina erfarenheter. Vidare har vi en intervju med Malin Bernt som har växt upp med dubbla utmaningar i form av funktionsnedsättning och adoption. I en guide svarar Gabriele Johansson Dittmann, psykolog, på frågor om adoption och funktionsnedsättning.

Nummer 1 har även specialsidor om sällsynta diagnoser med reportage och intervjuer inför Sällsynta dagen som äger rum den 29 februari. Här får du bland annat en intressant läsning om ”Sällsynta filmfestivalen” – en av 2016 års höjdpunkter.

Vidare finns aktuella intervjuer med Madeline Stuart, den världsberömda fotomodellen som har downs syndrom, och med FUB:s ambassadörer inom projektet Come Together.

Plus mycket mer. Hela tidningen kan laddas ned som pdf-fil och läsas på dator, pekplatta eller smart mobil. Pappersversionen av nr 1 utkommer omkring den 11 januari 2016.

Nedladdning – endast för Föräldrakrafts betalande prenumeranter

Klicka här för att ladda ned pdf-versionen (lågupplöst) av Föräldrakraft nr 1, 2016. Filen är på cirka 21 MB.