Matilda & Josefin uppträder på Musikstjärnorna!

Foto på Josefin Hagel & Matilda AmundssonDe är 17 år och älskar att sjunga. Matildas (till höger) stora idol är Charlotte Perelli och inte helt oväntat kommer Matilda Amundsson från Uppsala framträda med favoritlåten ”Tusen och en natt” på Föräldrakrafts scen under mässan ”Ett bra liv” i Stockholm som äger rum den 9-11 september.

Även hennes kompis Josefin Hagel (till vänster) kommer uppträda, och mamma Åsa passar på att besöka mässan samtidigt.

– Matilda älskar att sjunga och showa. Det var nog mycket tack vare hennes sex första år i en specialklass för barn med språkstörning som hon odlade det intresset. De arbetade mycket med att barnen skulle uppträda för att öka sin självkänsla, berättar Åsa Amundsson.

Foto på Matilda AmundssonOch idag lever Matilda för att sjunga och stå på scen. Hon ger allt när hon står på scen och går bland annat på fritids på Fyrisgården i Uppsala som varje år arrangerar ”Loveparty”, en föreställning med pop-låtar framförda av ungdomarna.

– Det är så kul att se vilken självkänsla Matilda har när hon går upp på scenen, säger Åsa Amundsson.

Hon berättar att Matildas favoritlåt nästan blivit en plåga hemma i familjen, då hon sjunger den så ofta hon bara kan.

– Vi har byggt upp ett system. Eftersom Matilda behöver hjälp med att planera, följer hon ett schema i sin handdator, till exempel borsta tänderna, ta sin medicin och så vidare. När hon är färdig med schemat får hon ett hjärta. De hjärtan hon samlar kan hon använda till belöningar, till exempel att få sjunga ”Tusen och en natt” en extra gång på Singstar, skrattar Åsa.

När Matilda inte sjunger spelar hon även innebandy i Storvreta IBK Örnarna, ett innebandylag som föräldrarna själv driver.

– Och jag blir så glad varje gång jag ser att Matilda har så mycket roligt och givande att göra på fritiden. Det är så mycket annars med läkarbesök, medicin och epilepsianfall. Att Matilda får så mycket glamour i sitt liv är viktigt. Bara att få se att hon vet att hon duger och ger järnet på scenen är fantastiskt! säger en stolt mamma Åsa.

Vill ditt barn också vara med och sjunga på Musikstjärnorna?
Alla barn och unga är välkomna att uppträda och sjunga sin favoritlåt när Föräldrakraft arrangerar Musikstjärnorna på mässan ”Ett bra liv”.

Albin Appelqvist, dj och internet-radiopratare från Sollefteå, håller i arrangemanget tillsammans med oss på Föräldrakraft.

Välkomna!

När: 9-11 september, varje dag kl. 15.00
Var: Föräldrakraftscenen, Stockholmsmässan
Hur: Anmäl dig NU genom ett mail till: info@faktapress.se