Moderaterna gör handikappridning till valfråga

Ridning är en värdefull möjlighet för ungdomar och särskilt unga som har funktionsnedsättningar. Det har Moderaterna tagit fasta på.
Under tisdagen lanserar biståndsminister Gunilla Carlsson, partiets mest framstående hästtjej, en satsning som ska gynna landets hundratals ridskolor.

Gunilla Carlsson gästar Ågesta Ridskola i Farsta i södra Stockholm tillsammans med riksdagsledamoten Cecilia Widegren, partikamrat som även hon kallar sig hästtjej.

Hästnäringen är viktig för företagandet, som ungdoms- och handikappidrott och för landsbygdens utveckling. Därför presenteras nu Moderaternas hästturné, heter det i pressinbjudan.

Med ”Hästturnén” vill partiet lyfta fram att hästnäringen kan utvecklas ytterligare till en framtidsbransch, med stora fördelar både för miljön och för människor, inte minst de som är unga eller som har funktionsnedsättningar.

Bakom pressinbjudan står även Svenska Ridsportförbundet som framhåller att den svenska ridskolan är unik:

– Ingen annanstans finns hästar och ridsport så tillgänglig för så många. På cirka 500 ridskolor landet runt ges bland annat unga och ryttare med funktionshinder unik växtkraft, skriver förbundet i ett eget pressmeddelande.

Hästturnén lanseras på Ågesta Gård, där det har drivits ridskola i över 40 år.