Nöj dig inte med standard – nu blir det enklare att anpassa

Ibland räcker inte standardutbudet av rullstolar och sittsystem till. Då kan ett alternativ vara Alu Rehab som specialanpassar komfortrullstolar och tandemcyklar.

Alu Rehab har ett eget sittsystem som är utarbetat efter deras rullstolar och som heter Netti. Det är utformat med sidostöd, svankstöd och tryckavlastande dynor.

Tandemcykeln lanserade Alu Rehab förra året. Den går att anpassa med specialsadel för den som har svårt att sitta. Nu funkar det också att cykla även för den som är kort. Andra tillbehör är specialpedaler, sporthjul och extra växlar.

För två år sedan tog Alu Rehab över sina egna produkter från Etac och bildade ett eget företag. Huvudkontoret ligger i Kristianstad men de ligger precis i startgroparna för att öppna ett kontor i Stockholmsområdet också.

Säljaren Mathias Olsson känner att de nu kan leverera bättre kvalitet och service.

– Nu kan man lägga allt fokus på våra egna produkter. Vi har en viktig funktion att fylla att anpassa rullstolen efter varje persons individuella behov. Kanske behöver man en högre sittställning eller ett armstöd som ska vara utformat på ett visst vis.

Mathias Olsson ser inga begränsningar. Han tipsar de som har svårt att välja sittsystem att helt enkelt åka runt och testa.
– Mässor är ett bra tillfälle för att snabbt bilda sig en uppfattning om flera olika leverantörer.

Han tycker att det är synd att många stannar vid det fasta sortimentet, när det finns lösningar som kan vara mycket bätttre.