Nu ska cyklarna bli mer personliga

Allt fler vill cykla med personlig stil. Skeppshultcykeln AB premiärvisar därför nya, snygga färger och former på Leva & Fungera-mässan i april.

– Så här har våra trehjulingar aldrig sett ut tidigare, säger Magdalena Öhlander, säljare på Skeppshultcykeln.

Än så länge vill företaget inte visa de nya formerna och färgerna. Vi får inte se några bilder utan får ge oss till tåls till mässpremiären den 16 april.

Snyggare och gladare utseende ligger i tiden när det gäller cyklar. Företagets 2-hjulingar har länge legat långt framme i fråga om form och färg. Nu har man bestämt sig för att även 3-hjulscyklar ska vara lika tuffa.

– Även om cyklarna inte är nya så kommer det att vara stor skillnad på hur de ser ut, säger Magdalena Öhlander.
-Många kommer att säga wow. När vi har testat på en liten grupp kunder har vi fått reaktioner som visar att man tycker det är roligt, piggt och glatt.

Bakgrunden till satsningen är att fler cyklar köps med privata pengar och fondmedel, samtidigt som många hjälpmedelscentraler tvingas hålla allt hårdare i pengarna.

– När man köper för egna pengar har man andra önskemål på hur cyklarna ska se ut och vill gärna ha en personlig stil, säger Magdalena.

Samtidigt ökar intresset allmänt för cyklar som viktig faktor för träning och hälsa.
– Vi tror att cykelförsäljningen kommer att öka. Alla inser att barn, unga och vuxna behöver vara i rörelse mer och genom att cykla blir man friskare och vårdkostnaderna kan minska.

Handikapporganisationer trycker på för att cyklar ska förskrivas som hjälpmedel och så sker också i större delen av landet.
– Men möjligheterna varierar starkt. Vissa regioner har fått mindre pengar till hjälpmedel medan andra fortsätter att förskriva cyklar, säger Magdalena Öhlander.

Ett tiotal cyklar samt utrustning av olika slag kommer att visas av Skeppshultcykeln på mässan i Göteborg 16-18 april.
Den helt nya cykeln Step är en av nyheterna. Det är en 2-hjulig cykel som är extra lätt att kliva på, om man har svårt för att lyfta benen. En 2-hjuling som är enklare att använda för den som annars skulle behöva en 3-hjulscykel.

En annan nyhet är en pedal med sidostöd som hindrar hälen från att vridas in över vevarmen.

– En del barn och unga vill hoppa på cykeln snabbt men har inte full koll på fötterna. Den här pedalen fyller ett viktigt behov och har inte funnits till försäljning tidigare, säger Magdalena Öhlander.

Skeppshultcykelns webbplats finns på www.skeppshult.se