Rogivande täcken i nya versioner

Nya bolltäcken som är rogivande och sinnesstimulerande är heta nyheter i Komikapps monter på FRI 2013. Det är de dansktillverkade Protac-täckena som genomför en stor förnyelse, för första gången på många år.

– En förändring som är väldigt efterlängtad, säger Marie Holmlund på Komikapp i Varberg.

De nya täckena har flera fördelar jämfört med äldre modeller. Alla de nya modellerna är delbara vilket bland annat ger möjlighet att tvätta dem i vanliga tvättmaskiner, något som underlättar mycket.

Det nya täcket Calm har bollarna insydda i kanaler istället för att ligga löst i större sektioner. Det innebär att bollarna ligger mera stilla vilket många brukare upplever som skönt och lugnande. Calm finns också i olika vikter.

Det nya Classic-täcket har bollar av granulat som gör att täcket upplevs som lite svalare, smidigare och tar mindre plats. Täcket Flexible liknar de ursprungliga bolltäckena Harpo och Bello men är indelat i fickor med två eller fyra bollpåsar som lätt kan tas ut och tvättas.

Komikapp visar även andra sensomotoriska och kognitiva produkter på FRI 2013. I fokus står blan annat bollvästar och Sensit, en bollfåtölj.

Komikapp har en webbplats på www.komikapp.se