Tuff ökenresa väntar tio äventyrshungriga

En dokusåpa i öknen, för personer som har funktionsnedsättningar.
Det är senaste programidén hos SVT. Just nu kan man ansöka om att delta i nya tv-serien som fått namnet ”Mot alla odds”.

Tanken är att tio deltagare med olika funktionsnedsättningar ska ta sig genom 150 mil av öken, djungel och savann i Afrika.

Tittarna ska få lära känna människorna och följa deras resa i åtta avsnitt på vardera 60 minuter.

Både i Storbritannien och Norge har liknande tv-serier gjort stor succé hos kritiker och tittare, uppger SVT. I Storbritannien sände BBC ”Beyond Boundaries” första gången år 2005. I Norge visades ”Ingen grenser” för en stor publik under 2010.

Enligt SVT blir det ingen tävling i dokusåpan. Utmaningen blir istället att testa sina begränsningar och samtidigt samarbeta med övriga deltagare, för att utnyttja varandras styrkor. Med på resan är både läkare och erfarna expeditionsledare, uppger SVT.

Inspelningen startar redan under våren och tv-serien ska visas i höst. Serien produceras av Mastiff.

Det är ingen speciell funktionsnedsättning man ska ha för att delta. Kraven är än så länge helt öppna.

– Idag finns det inga begränsningar. Det får vi se när vi får in ansökningarna, säger Christian Wikander, programchef för drama och nöje på SVT, till Resume.se.

Han säger också att det inte blir några utslagsmoment i serien.

– Det är tänkt att alla deltagare ska med hela vägen. Sedan kanske någon behöver bryta under resans gång men det är inget som vi kan styra över, säger Christian Wikander till Resumé.