Uppåt för största hjälpmedelsmässan

Leva & Fungera-mässan lockade oväntat många besökare när mässan öppnade på tisdagen. 3 872 besökare blev resultatet för den första av de tre mässdagarna. Det var en ökning med hela 12 procent jämfört med förra mässan för två år sedan.

Mässans projektledare Maria Nilsson kunde dessutom glädja sig åt antalet utställare också har ökat och i år uppgår till 237 stycken. Det krävdes också en utökning av mässytan för att allt skulle få plats.

Nu återstår att se om den starka besökssiffrorna står sig hela vägen till dess mässan stänger på torsdag eftermiddag.

Många intressanta utställare och föreläsningar lockar, samtidigt som det finns möjlighet för alla att delta i Föräldrakrafts tipstävling med fina priser som iPad, hotellnätter och mycket annat.

På onsdagen kommer Bräcke Diakoni att ha en rad intressanta föreläsningar på Leva Scen & Bar. Det handlar bland annat om iPad som pedagogiskt verktyg och en satsning på personliga koordinatorer för familjer som har barn med funktionsnedsättning. Mer om Bräcke Diakonis program på onsdagen finns på mässans webbplats.

På torsdagen blir det ett blandat program på Leva Scen & Bar med representanter för Furuboda, Abilia, Föreningen JAG och Bestic som föreläsare. Tommy Mäkelä berättar om sina lösningar för att klara vardagen med ADHD och autism under rubriken ”Från division 3 till landslaget på mindre än sex månader”.

Simstjärnan Christoffer Lindhe är också på plats på scenen på torsdagen, för att presentera en ny bok om hans liv som idrottprofil.

Vidare blir det på torsdagen möjligt att prova på att vara modell hos modellagenturen Funki models, som ordnar en catwalk på Leva-scenen.

På Leva-scenen blir det även prisutdelning i Föräldrakrafts tipstävling. För att få delta i tävlingen måste man ha lämnat in sin tipskupong i Föräldrakrafts monter senast 13.00 på torsdagen.