Vägen till arbete – presentation av talare och debattörer

På seminariet Vägen till arbete i Almedalen den 5 juli möter du de viktigaste aktörerna när det gäller att skapa en arbetsmarknad som är öppen för alla, oavsett eventuella funktionsnedsättningar.

Politiker, arbetsgivare, fackförbund, myndigheter och andra aktörer är alla på plats för att utbyte erfarenheter, debattera och anta nya utmaningar.

Bland talare och debattörer finns följande:

Hillevi Engström (M), arbetsmarknadsminister.

Ylva Johansson (S), talesperson i arbetsmarknadsfrågor, tidigare minister.

Wanja Lundby-Wedin, ordförande för LO.

Li Jansson, Svenskt Näringsliv. Li är nationalekonom på Svenskt Näringsliv, med särskilt fokus på hur bättre företagsklimat skapar en mer inkluderande arbetsmarknad för personer med funktionsnedsättningar eller bakgrund i andra länder. Har tidigare arbetat med barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Henrietta Stein, Arbetsförmedlingen. Henrietta är avdelningschef för rehabilitering på Arbetsförmedlingen.

Stig Orustfjord, överdirektör för Försäkrings­kassan.

Anders Tegnell, Socialstyrelsen. Anders är avdelningschef för kunskapsstyrning på Socialstyrelsen.

Ingela Gardner Sundström, SKL. Ingela är ordförande för SKL:s förhandlingsdelegation.

Carin Götblad, länspolischef som har väckt stor uppmärksamhet genom satsningar på mångfald vid rekrytering av personal.

Jan Grönlund, direktör Hjälpmedelsinstitutet.

Helena Höij, ordförande för Hjälpmedels­institutet.

Göran Fredriksson, vd för Frösunda och ordförande för Vårdföretagarna. Göran har lång erfarenhet inom vård och omsorg och har uppdrag som VD i Frösunda och ordförande inom Vårdföretagarna liksom inom branschorganisationen PULSS, privata utförare inom LSS.

Stefan Lahti, vd för Misa.

Pär Larshans, ansvarig för mångfaldsarbetet inom Max Hamburger­restauranger.

Samuel Löfgren, Furuboda. Projektledare för ”Stegen in i arbetslivet”. Har arbetat med arbetsmarknadsfrågor för personer med funktionsnedsättningar i flera år. Sitter även i styrelsen för Svenska Föreningen för Supported Employment.

Emma Lyrdal och Hanna Kollberg, Bräcke Diakoni. Medarbetare i Praktikplatser – ett steg till arbete. Emma är socionom, arbetat som kurator inom Barn- och Vuxen­habili­tering samt Riks­gymnasiet. Hanna Kollberg är utbildad internationell projektkoordinator med erfarenhet från administration och försäljning.

Mikael Klein, Handikappförbunden. Intressepolitisk chef. Har arbetat i handikapprörelsen i 15 år, under flera år som arbetsmarknadspolitisk utredare.