Världsstjärnorna väntar på din utmaning

Det blir gott om kändisar från idrottens värld på Leva & Fungera. Besökarna får en unik möjlighet att både se och utmana några av stjärnorna i pingis och rugby.

Under onsdagen, den 6 april, kan man prova på handikappbordtennis och möta inga mindre än Anna-Carin Ahlquist, Alexander Öberg och Emil Andersson.

Anna-Carin är rankad trea i världen i sin klass och 17-årige Emil Andersson är rankad etta i sin klass. Anna-Carin och Emil kommer att utkämpa en rafflande match mot varandra.

För den som vill se en uppvisning i teknik är matchen mellan Alexander Öberg och Emil Andersson ett måste.

– De tre spelar i olika klasser, vilket gör matcherna extra spännande. Emil och Alexander är två unga bolltalanger som i princip kan göra vad som helst med en boll, säger Fredrik Finnmark, projektledare för Team Frösunda där samtliga spelare ingår.

På plats finns även rugbyspelaren Stefan Jansson och hans lag Köping Hillibillies. De spelar rugby både under onsdagen den 5 och torsdagen den 6 april.

– Den som vill kan testa på rugby med laget eller utmana Stefan eller någon av de andra i Köping Hillibillies, säger Fredrik Finnmark.

Under alla tre dagarna finns simstjärnorna Christoffer Lindhe och Jennie Ekström på plats hos utställaren Frösunda LSS, där de delar med sig av tips och råd om simning, idrott och assistans.

– Vi vill skapa intresse för idrotten. Den som vill kan ställa frågor till våra profiler om deras idrottssatsningar, säger Fredrik Finnmark.