FritidsFriends: Barn ska själva bestämma över sin fritid
Barn ska få bättre stöd att själva bestämma över sin…
Barn ska få bättre stöd att själva bestämma över sin…
De senaste åren har jag fått allt fler frågor från…
För unga vuxna som gått i särskolan finns inte så många möjligheter till vidare studier. På folkhögskola går det dock utmärkt att studera, både för den som saknar betyg och den som har betyg från gymnasiet eller gymnasiesärskolan.
Allt fler skolor och huvudmän uppmärksammar och arbetar med insatser för att få tillbaka elever som stannar hemma från skolan, men fortfarande finns en stor och utbredd okunskap. Vi reder ut frågetecknen tillsammans med Annelie Karlsson, specialpedagog och fortbildare, och förälder till barn med omfattande skolfrånvaro.
”Du som kan det där med spel och vet hur ungdomar med autism ska bemötas, kan du starta något för dem?”
Den frågan fick Richard Hernach att dra igång Spelklubben som blivit en stor succé som många andra nu vill kopiera.
När vi förstår varandra minskar risken för konflikter. Med mindre konflikter får vi större möjligheter att lyckas och få en bra vardag tillsammans. Tydliggörande pedagogik är en bra metod för att underlätta kommunikationen i LSS-verksamheter och på andra ställen där människor möts.
Problematisk skolfrånvaro har ökat mycket de sista åren, barn och unga klarar inte alltid att komma till skolan. I denna artikel ger Annelie Karlsson tips om vad vi som föräldrar kan tänka på.
Tänk att behöva glasögon och inte få använda dem. Precis så kan det vara för en person som använder sin keps, huva eller mössa för att hen har behov av att skärma av intryck.
Lågaffektivt bemötande är en av de hetaste metoderna för att hjälpa personer som behöver lugn och förståelse. På Leva & Fungera i Göteborg i april kommer Annelie Karlsson att berätta hur det funkar.
Vi använder cookies på denna webbplats. Läs mer i vår data- och integritetspolicy.