Ågrenskas restaurang blev först i Europa med ny allergicertifiering

Kursanläggningen inom Ågrenska Stiftelsen utanför Göteborg har utsetts till första allergicertifierade restaurang i Europa.
– Vi upplever att matallergi har blivit allt vanligare och vill genom Tryggare Mat visa att vi tar de här frågorna på allvar, säger Eva Henrikson Wirén som är restaurang- och konferensansvarig på Ågrenska.

Ågrenska är känt som nationellt kompetenscentrum för familjer som har barn med sällsynta diagnoser. Anläggningen har en omfattande kurs- och konferensverksamhet. Och Ågrenska har tydligt märkt av att cirka en fjärdedel av Sveriges befolkning uppger att de reagerar på mat på något sätt.

Nu har Ågrenska klarat kraven för att få sätta Astma- och Allergiförbundets logotyp Tryggare Mat på dörren.
– Det känns jättebra att kunna visa gästerna att vi är certifierade enligt en tydlig nationell standard, säger Robert Hejdenberg, Ågrenskas VD.

Han glädjer sig åt att allt fler företag vill visa sitt samhällsengagemang.
–  Ett enkelt sätt att göra något är att konferera på Ågrenska. Allt överskott från konferens- och cateringverksamheten går tillbaka till Ågrenskas icke vinstdrivande arbete för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning och deras familjer.

Ågrenska ligger på Lilla Amundön söder om Göteborg.
Hemsidan finns på www.agrenska.se