Färgglada shower och aktiviteter på stor fritidsmässa

Shower och massvis av aktiviteter bjöds besökarna på när den stora fritidsmässan Min fritid ägde rum i Nynäshamn under fredagen och lördagen. Hela 1 600 personer kom för att inspireras. Bland annat bjöd Cirkus Gränslös på en färgglad och energirik show.

– Cirkus är inte så svårt om man övar mycket. Det är så kul, jag vill hålla på med det här i tusen år, sa Klas Rudolfsson, en av cirkusartisterna som varit med från början.

Cirkus Gränslös är en cirkusgrupp som drivs av Studieförbundet vuxenskolan och har funnits i 15 år. Alla cirkusartisterna var lite nervösa inför showen, men fick hela publiken att jubla och klappa i takt, så fort de kom igång.

För tredje året i rad hölls mässan, som arrangeras av Stockholms läns landsting och kommunerna Nynäshamn, Haninge, Huddinge, Salem, Botkyrka, Nacka, Tyresö och Stockholm.

– Vi är verkligen jättenöjda med mässan. Det kom busslaster med besökare, många passade på att testa olika aktiviteter, stämningen var bra och mässan blev den mötesplats som vi hoppats på. Huvudsyftet med mässan är att besökarna ska knyta nya kontakter och hitta aktiviteter som passar för den egna fritiden och vår uppfattning är att många nya kontakter knöts, säger Monika Lundstedt, projektledare hos Nynäshamns kommun.

Mässan bjöd på ett fullspäckat program. Besökarna kunde prova på allt möjligt, såsom fäktning, judo, golf, skytte, åsneridning, att köra fyrhjulingen Zoom och elbilar. Dessutom uppträde Panetoz, Dogge Doggelito, Cirkus Gränslös och Funki models.

– Vi vill att mässan ska leda till en rikare fritid för personer med funktionsnedsättning och att fritidsaktörer inspireras till att bredda sitt utbud så att alla människor har möjlighet till en meningsfull fritid. Vi uppfattar att mässan sporrade till just det, säger Monika Lundstedt.

 


Neo Lindblad susade fram på skridskor och fick samtidigt testa på Nofall, hoppselen som går att installera i ishallen, så att fler kan åka skridskor. Foto: Linnea Bengtsson
 

 


Shuffleboard var en populär aktivitet som lockade många. Foto: Linnea Bengtsson

 


”Det är kul att vara här, boxningen var inte så svår”, sa tolvåriga Aylin, som var sugen på att testa det mesta på mässan. Botkyrka Shukokai karate var på plats för att visa upp sina aktiviteter och alla som var sugna fick prova på. Foto: Linnea Bengtsson

 


Ett glatt gäng från daglig verksamhet i Nynäshamn var på plats och testade massa aktiviteter. Gruppen ”Leveransgruppen” har mycket hälsotema som en del av sysselsättningen, men arbetar även med att leverera förbrukningsmaterial och frukt till olika kontor i Nynäshamn. Foto: Linnea Bengtsson

 


Dansgruppen Jordbro United invigde hela mässan med en energirik dansshow. Foto: Linnea Bengtsson

 


Utomhusaktiviteter fanns det gott om också. Bland annat kunde man testa på åsneridning, som arrangerades av Föreningen Skutans gård, en ungdomsgård med hästinriktning dit alla är välkomna. Foto: Linnea Bengtsson

 


Det var en välbesökt mässa och fullt ös vid mässcenen. Foto: Linnea Bengtsson

 


Framför allt när bandet Panetoz stöd på scenen och lockade hela publiken till dans. Foto: Linnea Bengtsson