Fredrik Lundqvists superdräkt tar världen med storm

Med sin uppfinning Elektrodress håller kiropraktor Fredrik Lundqvist på att ta Sverige med storm. Och kanske snart hela världen. Målet är att verksamheten inom fem år är global.
Han vill hjälpa alla barn och unga som har spasticitet.

Klicka här för att ladda hem Föräldrakraft nr 2, 2011 med stor intervju med Fredrik Lundqvist.

Men först ska den visas på Leva & Fungera, där Fredriks företag Inerventions är en av utställarna.

Mer än 100 000 svenskar skulle ha nytta av elektrodressen, bedömer Fredrik Lundqvist.
– Det förändrar hela livet, både för den som har en funktionsnedsättning och för de anhöriga. Vi har fått otroligt positiv feedback.

LÄS ÄVEN: Globala jätten Ottobock tar över svenska Mollii-dräkten

Allra mest nytta kan unga personer med spasticitet ha. Den som påbörjar behandlingen tidigt, när nervsystemet kan påverkas som mest, får störst effekt.
– Direkt när man använder tekniken kan man få en 50-procentig förbättring. Redan efter 10-15 minuters användning ser man en tydlig effekt. För en ung person som har en lindrig cp-skada behöver skadan inte synas alls efter några år med den här tekniken.

Effekten klingar av efter några timmar, men den blir bestående om man genomgår upprepade behandlingar under längre tid.
– Vi ser att patienten får mindre och mindre behov av att använda metoden efter en viss tid, men än så länge är det för tidigt att säga något generellt om hur lång tid det tar, säger Fredrik.

Över en natt blev elektrodressen känd för Sveriges befolkning när Fredrik Lundqvist deltog i tv-programmet Draknästet den 28 april 2010. Investerarna i tv-rutan, ”drakarna”, föll pladask för Fredriks demonstration.
Fyra av de fem drakarna bestämde sig på stående fot att nappa på erbjudandet att bli delägare i Fredriks bolag Inerventions AB.

I Föräldrakrafts stora mässtidning inför Leva & Fungera finns en större intervju med Fredrik Lundqvist. Tidningen utkommer omkring den 18 mars till prenumeranterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *