Gävle först ut som finalist i ”Bästa LSS-kommun”

Med start idag gör vi nedslag i de tre kommuner som juryn utsett till finalister i 2017 års tävling om utmärkelsen ”Bästa LSS-kommun”.
Först ut är Gävle kommun, vars dagliga verksamheter hyllas av bland annat FUB som står bakom nomineringen.

De två andra finalist-kommunerna avslöjas senare i veckan, när vi publicerar fler reportage.

Idag har vi allt fokus på Gävle kommun och dess dagliga verksamheter.

I två olika reportage förklarar vi bakgrunden till nomineringen och pratar med deltagare, beslutsfattare och representanter för FUB i Gävle.

Reportagen om Gävle:

Foto

De ser till att alla kan trivas på jobbet

Foto

Gävle satsar på valfrihet, men sätter tryggheten främst

Fakta om ”Bästa LSS-kommun”

Det är tidningen Föräldrakraft, webbsajten HejaOlika.se och ABH Utbildning och Rådgivning som har utlyst tävlingen om vilken kommun som är bäst i Sverige på LSS.

Priset ”Bästa LSS-kommun” ska gå till en kommun som är värd att uppmärksamma för positivt arbete med LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Bedömningarna kommer att göras utifrån LSS ledord om självbestämmande, inflytande, personlig integritet och delaktighet. Vidare kan juryn komma att bedöma hur kommunen fungerar både som politiskt organ, beslutsfattare och utförare.

Juryn består av experter på LSS och här ingår Elaine Johansson, Maria Johansson, Eva Olofsson, David Lega, Henrik Petrén, Thomas Jansson, Tuva Lund (kommunalråd i 2016 års vinnare, Botkyrka kommun) samt tävlingens initiativtagare Anna Barsk Holm­bom, ABH Utbildning och rådgivning, och Valter Bengtsson, chefredaktör.

Läs mer

Klicka här för att se alla artiklar om Bästa LSS-kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *