Handdatorer lockade Hjälpmedelsinstitutets styrelse

Hjälpmedelsinstitutets styrelse och brukarråd gästade under torsdagen ID-dagarna och för att bland annat titta på nya handdatorer som Handi och Handifon från Gewa.

I Gewas monter var det Ulf Forsell som demonstrerade Handi-apparaten som är en iPaq-dator från Hewlett-Packard försedd med ett eget system som gör den till ett praktiskt hjälpmedel både för unga och gamla. På bilden ovan ses Ulf tillsammans med några av besökarna från styrelsen och brukarrådet.

Fler bilder från torsdagens ID-dagar följer nedan.

cogmed300.jpg

Elin Buchmayer från Cogmed, www.cogmed.se , höll en miniföreläsning om arbetsminne på ID-dagarnas Speakers´Corner.

cortex300.jpg

Ewa Lönn berättade om kommunikationshjälpmedlet KAT-kittet som är avsett för barn från sex år och uppåt. Ewa kommer från Cortex, www.cortexutbildning.se

fks300.jpg

Läraren Agneta Heinonen och specialpedagogen Eva Malmberg fanns på plats i en monter för FKS som är en förening som arbetar för bättre kognitivt stöd inom skolan. Eva som är vice ordförande i FKS är också projektledare för ett nytt arbete med begåvningshjälpmedel på Borlänge Resursskola. FKS finns på http://www.fks.org.se

gewa300.jpg

Susanne Hydling demonstrerade fickdatorn Handi och Handifon för många besökare i Gewas monter.

rehabmodul300.jpg

Massor av hjälpmedel till datorer finns att prova på i Rehabmoduls monter. Lars Lindberg visar upp ett av många pekdon.

sara_speakers300.jpg

Föräldrakrafts chefredaktör Sara Bengtsson berättade lite om tidningens planer i Speakers’ Corner på torsdagen.

tobii300.jpg

I Permobils monter kunde vem som helst prova på Tobii :s teknik för att styra datorn med ögonen. Här är det Mats Lindberg, föreståndare på JAG Center i Stockholm, som testar och får goda råda av utvecklarna Daniel Liljhammar och Bartek Tatkowski. ”Häftigt. Magi!” var Mats Lindbergs kommentar.