Här växer hoppet om jobb

Hur fixar man jobb om man är ung och inte klarar hetsen på den vanliga arbetsmarknaden? På Leva & Fungera kommer Beatebergs hunddagis i Göteborg att ge svar på den frågan.
Det gör man genom att presentera det nya projektet ”Hopp om jobb”.

Föreningen bakom hunddagiset har fått pengar från Allmänna arvsfonden för att driva projektet.
– Vårt mål är att stötta unga personer med intellektuell funktionsvariation att närma sig arbetslivet, säger Frida Olofsson, vikarierande föreståndare.

De unga deltagarna får först arbetspröva på plats på Beateberg under cirka nio månader för att sedan gå vidare till en annan arbetsplats, till exempel ett annat kooperativ eller hunddagis.

På den nya arbetsplatsen finns personal från Beateberg med under en tremånadersperiod och introducerar personen på arbetsplatsen och i arbetsuppgifterna. Det viktigaste för oss är att personen som arbetstränar upplevs som en resurs och känner att den bidrar till arbetsplatsen, säger Frida Olofsson.

Efter de tre månaderna ska personen vara rustad för att kunna vara kvar på arbetsplatsen, och beroende på vad som passar personen kan det därefter bli tal om anställning eller utflyttad daglig verksamhet.

Läs mer om Hopp om jobb på webbplatsen för Beatebergs hunddagis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *