Hyllad mässa!

Leva & Fungera i Göteborg i april blev en stor framgång med totalt 14 080 besökande och medverkande, en rejäl ökning jämfört med 2013 års mässa.

– Bäst var stämningen och alla härliga möten, säger Maria Nilsson, mässansvarig.

Antalet unika besökare uppgick till 12 372, en ökning med 517 jämfört med 2013.

– Många med utställarkort är också besökare och slår vi ihop alla blir totala antalet medverkande hela 14 080 personer, en ökning med 825 st, säger Maria Nilsson.

Hon gläds åt att många av besökarna, 845 stycken, fanns på mässan två eller till och med tre dagar. Hon berättar vidare att 432 av besökarna var studenter och 980 var arbetsterapeuter.

– Vi har fått mängder av positiva reaktioner från både besökare och utställare. Men även från de som inte kom hit av olika skäl, till exempel för att de bor för långt bort, säger Maria Nilsson.
 


Mässan hade spännande nyheter i vartenda hörn – och besökarna ville gärna prova på.

 


Linus Lindqvist, student på Riksgymnasiet för rörelsehindrade, var på plats på mässan och passade på att testa en racerunner.

 


Leva & Fungera hade i år fler besökare med utländsk bakgrund. Informationsmaterial hade översatts och guidade turer med tolkar anordnades för att locka dessa besökare.


Frihet – det kan vara att åka runt med Akka Smart som kan styras med knappar eller joystick.


Kaustik var på plats på mässan och bjöd på finkaffe som hand­bryggdes av egen barista.
 


Sandra Derbring fanns i Darts monter och informerade om aktuella produkter inom AKK, alternativ och kompletterande kommunikation.
 


Funky Models var på plats för catwalk under ledning av Lou Rehnlund.
 


Det fanns många intressanta föreläsningar och shower att gå på under mässdagarna. Vid Leva scen och bar var det välbesökt.
 


Ihopsamling av alla bidrag i Föräldrakrafts tipsrunda. Vem skulle vinna den eftertraktade iPaden?


Många familjer var på plats för att inspireras. Föräldrakrafts tipsrunda var ett populärt nöje även för de yngre besökarna.


En hel del hundar var på plats för att demonstrera fördelarna med assistanshundar.


Frilagret, ett kulturhus för unga i Göteborg, hade dj-workshop och show på Fritid för alla-torget.


Frihet på hjul kunde man uppleva hos många utställare, bland annat Woodstar.


Anna Barsk Holmbom lanserade sin nya bok ”Personlig assistans av god kvalitet” och ansvarade även för programmet på mässans assistanstorg.


Bräcke diakoni hade fullmatade dagar, både i montern och på Leva-scenen där man ansvarade för programmet varje förmiddag.


Uppfinnaren Bengt Winner, Benwin Care, hade en av mässans mest finurliga produktnyheter, nämligen denna unika plagg­lyftare som underlättar vid exempelvis toalettbesök och blöjbyten.


Eszter Horváth Tóthné – invandrare, entreprenör och eldsjäl – puffade för möjligheter där många andra bara ser svårigheter. Hennes företag Move & Walk är ledande på konduktiv pedagogik.


Seat Up heter fåtöljen med den snygga och praktiska designen från Tranåsbaserade företaget  O H Sjögren.

 


Elrullstol med lyx­känsla presenterades av Trident som också hade cyklar i montern.


På mässans kommunikationstorg kunde man ta en titt på Grid Pad, en samtalsapparat från Picomed.


Den perfekta mötesplatsen för anhöriga på Leva & Fungera var Nka-montern, med Carin Wallman och Birgitta Olofsson. Nka står för Nationellt kompetenscentrum anhöriga.


Robert Kölby var på jakt efter nya hjälpmedel för kommunikation för sin dotter och passade på att själv testa ögonstyrning hos Mats Remiers i Tobii-montern.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *