I sommar avgörs många viktiga frågor

Nu är tiden på året när man borde planera för lugna stunder i en liten stuga nära vattnet eller soliga cykelutflykter. Men i år, sådär 14 månader före valet, väcks andra tankar.

Blir det några satsningar inom skola och arbetsmarknad för barn, unga och vuxna med funktionsnedsättningar?

Skärps diskrimineringslagen?

Hur går det med fritt val av hjälpmedel?

Hur många år ska det ta att förverkliga idéerna om föräldrastöd?

Fortsätter nedskärningarna inom omsorgen?

Men varför gräva i dessa frågor just nu? Förklaringen är politikerveckan i Almedalen i början av juli. Vi är där, för att hålla koll på vart vindarna blåser inför valet nästa år (det är i sommar mycket avgörs).

Men vi är också där för att anordna en ny debatt om vägen till arbete för personer med funktionsnedsättningar. Och så gör vi ett mingel för läsare och andra intresserade. Du är också välkommen, mejla oss så får du en inbjudan.

Tack för alla roliga möten på Leva & Fungera i Göteborg i april (se några bilder på sid 18–19). För oss på Föräldrakraft är detta bland det mest inspirande man kan uppleva. Det är tacksamt att få träffa så många människor med så mycket intressant att berätta. Det ger oss tips för många nya artiklar.

Snart stundar fler mässor. Framöver har vi Malmös stora hjälpmedelsmässa FRI 2013 i oktober. Vi på Föräldrakraft gör den officiella mässtidningen och jobbar nu på reportage om bland annat hjälpmedel för idrott och andra fritidsaktiviteter. Hör gärna av dig med tips.

Nu är det hög tid att du kastar dig över artiklarna i den här utgåvan. Missa inte Ingela Gardner Sundströms berättelse om livet som mamma till Maria och karriären som toppnamn inom SKL. Med Tema Föräldrastöd vill vi sätta fart på utvecklingen mot ett bättre stöd för alla familjer som har barn med funktionsnedsättning. Tema Kärlek & relationer rymmer många goda råd för balans i svåra situationer.

Vi på Föräldrakraft önskar dig trevlig läsning och en skön sommar!