Inte bara smart, rolig och framgångsrik

– Nej, det där kan jag inte skriva, då kommer människor att tro att jag är knäpp.
Så har Jonas Helgesson (”Grabben i kuvösen bredvid”) tänkt många gånger.
Men nu har Jonas trots allt kommit fram till att just dessa berättelser behöver skrivas och publiceras.

– Jag vill vara öppen, även med mina mindre attraktiva sidor. Vi lever i en sociala medier-kultur där man ofta framställer sig själv som smart, rolig och framgångsrik. Detta kan göra att vi normaliserar lycka och ”onormaliserar” svagheter och problem. Jag vill visa på att livet är både upp och ner, säger Jonas Helgesson.

Och i februari släpper han sin den nya boken med 25 texter som utgår från hans egen ”fortsatt skakiga resa” genom livet.

Titeln på nya boken, utgiven av Libris, är ”Det är i alla fall tur att vi inte är döda”.  Boken låter oss följa med Jonas bland annat till BB där hans älskade förstfödda dotter föds och hem till Jonas Gardell där Jonas får frågan om att spela huvudrollen i en stor musikal – trots att han aldrig har kunnat sjunga. 

Foto.
Jonas Helgessons nya bok utkommer den 16 februari 2018. 

Jonas Helgesson har tidigare utkommit med böckerna Grabben i kuvösen bredvidEtt CP-bra liv och Etiketter ska man sätta på julklappar – inte på människor.

Förutom att skriva böcker jobbar han som föreläsare, ståuppare och författare. Han har turnerat i Sverige med sin egen stand up-föreställning ”Inte bara CP” och haft en av huvudrollerna i musikalen ”Livet är en schlager”.

Läs mer

Fler artiklar ur Föräldrarkraft / HejaOlika om Jonas Helgesson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *