Mikael och Hugo inte välkomna på halvmaraton – startar eget

På Stockholm Marathon gjorde Mikael Nordmark succé genom att springa loppet tillsammans med sin son Hugo, som har en medfödd hjärnskada.
Nu har han nekats att delta i Stockholm Halvmarathon – och svarar med att starta ett eget lopp

– Tanken var att fortsätta springa lopp under hösten och i dessa lopp få med oss andra föräldrar med funktionshindrade barn, berättar Mikael Nordmark.

– Vi ville därför springa lite kortare lopp än Marathon för att få med oss så många som möjligt.

Men flera arrangörer har alltså nekat deltagande.

– Efter långa övertalningsförsök gentemot Stockholm Halvmarathon fick vi för några veckor sedan ett slutligt nej. Orsaken sades vara att det ”blir för trångt”, uppger Mikael Nordmark i ett pressmeddelande.

– Min första tanke var att nu lägger vi ned det här, men sedan kände jag att det här ska inte få knäcka oss. Så då bestämde vi att vi kommer springa ett eget halvmarathon nu på lördag: ”Team Nordmark Täby Halvmarathon”. ALLA är välkomna. Oavsett om man vill springa hela, halva eller delar av sträckan, berättar Mikael.

Team Nordmarks eget maratonlopp har redan väckt stort intresse.

– Fler än 2.000 personer har hört av sig. Alla ifrågasätter varför vi inte får vara med i Stockholm Halvmarathon. Många vill vara med och springa med oss. Vi hade tänkt att vi skulle bli ensamma men just nu verkar ca 30 personer komma och springa med oss, säger Mikael.

 

Foto

 

Mikael och Hugo Nordmarks deltagande på Stockholm Marathon (bilden ovan) blev mycket uppmärksammat. De genomförde loppet tillsammans med elva andra löpare.

– Det var en underbar upplevelse för mig och Hugo. Vi fick ett enormt stöd från publiken och våra medlöpare, säger Mikael.
I samband med loppet har man samlat in pengar till RBU:s projekt ”Aktivt liv för alla”. Hittills har 110 000 kronor samlats in.