Nu kan arbetsminnet tränas på iPad

Cogmeds avancera minnesträning finns nu även i en version för iPad.

Annons

Annons för Egen assistans

Nu blir det enklare att träna arbetsminnet. I höst kommer Robomemo och de andra Cogmed-produkterna för minnesträning i app-versioner för iPad.

Nu blir det enklare att träna arbetsminnet. I höst kommer Robomemo och de andra Cogmed-produkterna för minnesträning i app-versioner för iPad.

Cogmed Arbetsminnesträning är en svenskutvecklad produkt som forskats fram av bland annat Torkel Klinberg och Helena Westerberg på Karolinska Institutet.

Numera finns minnesträningen finns i tre olika versioner. Cogmed JM är för yngre barn  (4-6 år), RM för 7-17 år och QM för ungdomar och vuxna.

– Vi vill nå ut till fler med arbetsminnesträningen. Programmet finns nu lanserade runt om i världen, bland annat USA, men Sverige är fortfarande den största marknaden, säger Lotta Lindgren på företaget Pearson som utvecklar och marknadsför produkterna.

 

Lotta Lindgren, Pearson.
– Vi vår allt fler bevis på att träningen har effekt, säger Lotta Lindgren, Pearson. Foto: Linnea Bengtsson.

 

Hon betonar att Cogmedmetoden för arbetsminnesträning bygger på forskning och evidens.
– Vi får allt fler bevis på att träningen har effekt och allt fler forskningsrapporter publiceras, säger Lotta Lindgren.

Arbetsminne är förmågan att hålla information i huvudet under en kort stund och att använda informationen i sitt tänkande. Om man får bättre arbetsminne förbättras även uppmärksamhet, inlärning och impulskontroll.

För barn och unga kan detta innebära bättre flyt i skolarbetet och att de kan fungera mera självständigt.

För vuxna kan det innebär att det blir lättare att hålla fler bollar i luften, lyssna utan att avbryta, minnas namn och att passa tider.

Cogmeds metod bygger på att tränar intensivt vid 25 olika tillfällen som vardera är 30-45 minuter. Man ska ha en coach som startar upp och följer träningen.
 

Publicerad:
2013-09-30

Av: Redaktionen

Nyckelord:
arbetsminne, hjälpmedel, hjälpmedel för skola

Annons

Annons för Labanskolan

Annons

Annons för Tidvis

Annons

Annons för Humana

Annons

Annons för Etac

Annons

Annons för Särnmark

Annons

Annons för Durewall.se

Annons

Annons för Aktivera