Ny mötesplats på webben hjälper dig hitta nya familjekontakter

En hel dag fullproppad med ny kunskap om bland annat skola och arbete. Bräcke Diakoni har ett spännande scenprogram onsdagen 5 april på Leva & Fungera. En av nyheterna som presenteras är den nya webbsajten Our Normal. Sajten ska göra det enklare för familjer med barn med funktionsvariationer att ta kontakt med varandra.

Stress- och ångesthantering för unga vuxna med rörelsenedsättning. Det är något som tas upp i projektet ”StrÅng”. I en presentation varvad med filmvisning berättar unga vuxna själva om sina upplevelser.

Musikbandet Håll Klaffen.
Musikbandet Håll Klaffen.

Håll klaffen! Det är namnet på bandet som bjuder på musikunderhållning. Gruppen kommer från dagliga verksamheten Utsikten i Lerum.

Olika vägar till sysselsättning, praktik och arbete. Samtal med deltagare på dagliga verksamheten i Lerum. Vi möter också Klara, som driver ett café på Nääs Fabriker i Tollered och som tagit emot flera praktikanter.

Angelica går sista året på gymnasiet.
Angelica går sista året på gymnasiet.

Hur är det att vara elev på Riksgymnasiet i Göteborg egentligen? Angelica berättar om sin tid som elev på Riksgymnasiet för rörelsehindrade i Göteborg.

Bräcke berättar hur djur kan användas i habiliteringen.
Bräcke berättar hur djur kan användas i habiliteringen.

Djurassisterad terapi i vården för unga med flerfunktionsnedsättningar, det är något habiliteringen Bräcke har lång erfarenhet. Habiliteringen berättar om arbetet med hästar och hundar.

LSS utredningen – vart är den på väg? Anders Viklund, huvudsekreterare i LSS utredningen, deltar i ett samtal om utredningen som väckt så stor oro.

Det digitala kommunikationspasset RättVisat presenteras (se även annan artikel).

”Hjärnan måste få ha roligt också” är rubriken på en föreläsning av Ann Sörbo, rehabiliteringsläkare på Rehabcenter Treklöverhemmet. Hon berättar hur natur, kultur och miljö kan påverka neurologisk rehabilitering.

Inkludering i förskolan. ”Att göra tillsammans” är namnet på en programpunkt om inkludering i förskolan. Det handlar om att skapa en förskola där alla barn utmanas och lyckas. Specialförskolan Stegens samarbete med förskolan Spåret har skapat möjligheter att pröva olika sätt att inkludera barn med och utan funktionsnedsättning.

”Our Normal” är en ny digital mötesplats för familjer med barn med funktionsvariationer. Jenny Lindström Beijar berätta om sitt identitetssökande som nybliven förälder till ett barn med en funktionsvariation – och om hur det resulterade i att hon startade initiativet Our Normal. En helt ny digital mötesplats – skapad för att sänka trösklarna och göra det enkelt för familjer med barn med funktionsvariationer att ta kontakt med varandra.