Nya tyngdprodukter för mer värme och aktivitet

Nya svenska tyngdprodukter visas upp av Somna AB på Leva & Fungera. De två viktigaste nyheterna är Kedjetäcket Sensitive och Kedjefilten Active.

Det finns redan en rad filtar, västar och kragar i Somnas utbud, men nu utökar man med ”Kedjefilt Active” som har ett kardborrefäste runt midjan för att underlätta rörlighet.

Enligt Somna passar den nya kedjefilten särskilt bra i skol- och äldremiljö.

– Efterfrågan ökar på produkter som hjälper till att komma till ro och öka fokus men ändå tillåter viss aktivitet. Det kan handla om att öka koncentrationen under lektioner och möten eller byta från rullstol till fåtölj, tillfällen där det finns behov av att kunna röra sig mer obehindrat, säger Fredrik Löfgren, VD för Somna.

Nya ”Kedjetäcke Sensitive” är en vidareutveckling av Somnas klassiska kedjetäcke men med dubbelt så mycket vaddering. Det nya täcket har en vadderad sida och en kedjesida. Den nya modellen ger extra värme och ett mjukare tryck.

– Vi ser ett behov av ett mjukare täcke vid till exempel demens och smärtsjukdomar där kroppen är lite öm och känslig. Det andra behovet vi ser är de användare som vill ha mer värme i täcket men fortfarande vill ha den taktila stimulansen från kedjorna, säger Fredrik Löfgren.

Kedjetäcket är framtaget för att lindra oro, ångest och sömnsvårigheter. Det är tyngden och trycket som har en lugnande inverkan, uppger Somna, som har både utveckling och produktion i Stenkullen utanför Göteborg.

Läs mer

Pressmeddelande om Kedjetäcke Sensitive
http://www.mynewsdesk.com/se/somna/pressreleases/somna-ab-lanserar-kedjetaecke-r-sensitive-ett-mjukare-och-varmare-kedjetaecke-1633388

Pressmeddelande om Kedjefilt Active
http://www.mynewsdesk.com/se/somna/pressreleases/somna-ab-lanserar-kedjefilt-r-active-en-tillaatande-knaefilt-foer-ro-och-fokus-1646472

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *