Rekord-rullet!

Tufft, svettigt och en massa rekord! Lidingöloppshelgen i slutet av september inleddes med LidingöRullet och LidingöRuset med totalt cirka 940 deltagare.

LÄS MER: Träna rullstolslopp med Aron Anderson

Glada vinnare

Två av de gladaste bland alla tävlande var nog Kevin Sädberg, som vann Lidingörullet för tredje gången, och Martin Jönsson, som tog hem båda Lidingöruset-sträckorna.

Med cirka 940 tävlande var det nytt rekord för LidingöRullet och -Ruset, en ökning med nästan en tredjedel från förra året. Drygt 100 av dessa deltog i Rullet.

Jessica Lindén, Lidingöloppet, var strålande glad över resultatet och ser fram emot fortsatt växande intresse.

– Det är en jättefin ökning, men det här ska bli större än Paralympics och ha flera tusen deltagare!

Det var tredje gången Rullet genomförde och 12:e gången för Ruset. Flera förbättringar hade gjorts, bland annat genom att starta Rullet mitt i arenaområdet, inte lite undanskymt som förra året. Det var också en mer aktiv medverkan från sponsorer som Otto Bock och Nord­ströms Assistans och samarbetspartners som RBU, som en gång var med om att initiera Rullet.

Hejar fram RBU-medlemmar

– LidingöRullet är en del i vår kampanj Aktivt liv för alla, sa Henrik Petrén, generalsekretare för RBU, som personligen var på plats för att heja fram RBU-medlemmar.

– Det är härligt att se så många barn med och utan funktionsnedsättning tävla och mötas under samma dag, och roligt att Lidingöloppets arrangörer satsar så stort på Rullet och Ruset.

Aron Anderson peppade i ”Arons backe”

Arrangörerna hade sett till att det fanns både vätskekontroller och hejaklacker utmed banan. Det fanns till och med en musikstation med discjockey. Och i Rullets tuffaste backe mötte Aron Anderson upp som extra stöd.

Det kunde behövas – Arons backe var den bandel som alla tyckte var allra kämpigast.

– Det känns jättehäftigt att den mest rejäla backen heter Arons backe. Den är värre än man tror, man får kämpa för att komma upp. Men det är bra, det ska vara jobbigt, sa Aron Anderson.