Vinstförbud nytt hot mot Move & Walk

Många mindre företag inom vård, omsorg och skola känner sig allvarligt hotade av debatten om förbud mot vinster.
–  Att få göra en vinst är en förutsättning för oss, säger Lars Mullback, en av grundarna till Move & Walk.

Oron för vad Vänsterpartiets vallöfte om vinstförbud kan leda till vid ett maktskifte växer, nu när valet närmar sig och tonläget i debatten blir allt tuffare.

De flesta mindre företag inom välfärdssektorn har hittills valt att ligga lågt men nu kliver Move & Walk in i debatten genom ett uttalande från Lars Mullback som själv har en cp-skada.

Han har varit engagerad i Move & Walk ända sedan starten och har svårt att se en framtid för företaget om vinstförbud införs.

– De goda åren måste kunna täcka upp för de dåliga, säger Lars Mullback.

Move & Walk har haft mycket stor betydelse för tusentals barn, ungdomar och vuxna med neurologiska funktionsnedsättningar, såsom CP-skada eller stroke.

Sedan 1997 har över 6 000 patienter valt att få behandling hos Move & Walk i de landsting som infört vårdval. Move & Walks inriktning är konduktiv pedagogik.

Branschorganisationen Vårdföretagarna driver hårt från frågan om att stoppa ett vinstförbud.

– Det handlar om drastiska konsekvenser för medarbetare, företagare och svenska folket. I praktiken innebär det en återgång till monopol inom kommun och landsting, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef på Vårdföretagarna.