/ FK1205

FK1205

Bli attraktiv på arbetsmarknaden!

Bli attraktiv på arbetsmarknaden!

Vad gör du om fem år? Förhoppningsvis har du då ett meningsfullt jobb, arbetskamrater och ett självständigt liv. Eller så pluggar du på en bra skola. Men för att nå dit behöver du en plan och den måste du själv ta itu med. Det finns inget team av experter som automatiskt dyker upp för att ställa allt till rätta och slussa dig till utbildning och jobb. Nej, det mesta är upp till dig själv.

Livet blir aldrig mer detsamma

Livet blir aldrig mer detsamma

Tårarna rinner sakta, sakta ned för hennes kinder. Hon stryker bort dem med sina fingertoppar, vartefter. I soffan hemma i vardagsrummet i Borstahusen utanför Landskrona, med utsikt över fiskeläget, hamnen, havet och den danska kusten, berättar Cristina Husmark Pehrsson historien om sin yngste son Linus 33-åriga liv.

Prylen som får eleverna att älska skolan

Prylen som får eleverna att älska skolan

När hon såg sin autistiske sons inre motivation väckas av en iPad, förstod hon att den hade enorm potential. Nu är Jessica Paulsson projektledare för ett iPad-projekt på Sandbergska skolan i Upplands Väsby. Här använder hon talsyntes i undervisningen, inte bara till elever med läs- och skrivsvårigheter, utan till alla.

Föräldrarna som inte får göra karriär

Välkommen till ”nya” Föräldrakraft! Vi har sett över tidningens formgivning för att göra den ännu mer inbjudande och läsvänlig.

Intellekt VS intelligens

Intellekt VS intelligens

Jag har funderat på olikheten mellan vårt intellekt och vår intelligens.
I vårt samhälle belönas fortfarande vårt intellekt mycket mer än vår intelligens. Det tycker jag är lite märkligt.