Home / rekrytering

rekrytering

Guide

Guide: Personlig assistans under corona och andra kriser

När covid-19 slog till i mars stod många assistansanordnare oförberedda. Skyddsutrustning och rutiner saknades. För Jessica Smaaland och hennes kollegor på assistanskooperativet STIL, har information och kreativa lösningar varit det bästa sättet att hantera situationen. Här kommer några av Jessicas…

Nyheter

Assistansanordnare hoppas kunna anställa personer som blivit arbetslösa

Samtidigt som många företag tvingas säga upp personal på grund av coronakrisen finns stort behov av ny personal inom personlig assistans. – Vi behöver anställa fler för att täcka upp behoven under de närmaste månaderna, säger Cecilia Blanck, verksamhetsansvarig på JAG Personlig Assistans.

Nyheter

Rekrytering inom personlig assistans – konferens 7 mars 2019

Konkurrensen om medarbetare ökar. Hur ska vi klara rekryteringen inom personlig assistans 2019 och framåt? Många tips och råd på konferens den 7 mars 2019. Mer information och anmälan: https://magnetevent.se/Event/rekrytering-inom-personlig-assistans-26943

Nyheter

När gästerna aldrig går hem

Det råder ingen tvekan om att personlig assistans gör det möjligt för barn och unga med svåra funktionsnedsättningar att bo hemma. Men påfrestningen på den övriga familjen kan vara stor, speciellt om man själv inte mår bra. Möt mamman som vet hur det är.

Guide

Så blir du en bra personlig assistent

För att skapa en bra situation för både personliga assistenter och den assistansberättigades familj, behövs en god dialog med ömsesidig respekt för varandras integritet. Tillsammans med Inger Blom, mångårig samtalsledare inom personlig assistans, har vi på Föräldrakraft sammanställt en guide för vad som är viktigt att tänka på som personlig assistent.

Nyheter

Rekryteringsguiden

Å nej! Nu är det dags att hitta en ny assistent – igen! Dags för otaliga kvällar att läsa ansökningar, ringa och boka intervjuer, träffa kandidater. Samt oron för att välja fel eller att det ska dra ut på tiden, och att familjen ska gå på knäna under tiden. Känner du igen dig? Vi frågade Åsa Granbom hur man gör för att hitta en bra assistent på kortast möjliga tid.

Nyheter

Hon gör rekryteringen personligare

Redan första gången sonen skulle få personliga assistenter bekymrades mamma Åsa över att rekryterings­processen tog så lång tid. Nu har hon skapat en tjänst för den som vill slippa detta men ändå försäkra sig om att rekryteringen blir så bra som möjligt.