”Gör det roligaste först!”

”Gör det roligaste först!”

Genom att välja det roligaste först har Julia Elfström, 19, hittat motivationen att plugga. På Ågrenskas familjevecka om narkolepsi delar hon med sig av sina erfarenheter och ger sina bästa tips på vad man ska tänka på när man väljer utbildning.

Ågrenska möter skolbarnen

Ågrenska möter skolbarnen

Bodil Mollstedt har träffat många barn med narkolepsi. Hon ser att det skiljer sig mycket beroende på ålder och vilken situation de ställs inför. Det är viktigt att skolan vet om att svårigheter med koncentration och minne beror på sömnbrist. Sociala problem kan bero på rädsla för att få en kataplexi eller att orken helt enkelt inte räcker till.

”Välj en skola där ditt barn kan utvecklas”

”Välj en skola där ditt barn kan utvecklas”

Anpassad miljö, positivt klimat, möjlighet att identifiera sig med andra och skaffa kompisar. Och att Tobias själv sa ”Jag ska gå på den här skolan” efter bara två dagars besök. Det avgjorde saken för familjen Andersson-Österlund när de letade ny skola till sin son efter flera års vantrivsel.

Snart är det färdigpluggat

Snart är det färdigpluggat

– För fyra år sedan satt jag med ryggen emot och var jätte­rädd för att ta kontakt. Nu har jag lärt mig att det inte är så farligt, sammanfattar Johanna Nilsson sin utveckling till den utåtriktade och sociala 20-åring hon är idag.