Anders vill öka trycket på långsamma vårdgivare

Fritid: Jag trivs att vara vid min fäbodstuga och att fotografera, fiska, träffa nya människor.

Så tycker jag om funktionshinder: Vad är ett hinder? Jag har ADHD men det ”hindrar” mig inte att tänka i andra banor. Det största ”hindret” för många är alla de okunniga experter, som tror sig veta vad som är bäst för oss och inte har intresse av att fråga och ta reda på fakta.

… om medicinering: Medici­ne­ringen för ADHD med centralstimulerande får okunnigt folk att gå i taket eftersom namnen förknippas med illegal narkotika. Många föräldrar är rädda att barnen ska bli knarkare av medicinen, men många undersökningar visar att det är större risk att man hamnar ”fel” utan medicinen. Tyvärr finns det för lite kunskap i Sverige och att fråga efter kunskap i broderlandet Norge, som har 20-30 års kunskap, är vad jag förstått inte aktuellt eftersom det skulle vara förnedrande för svensk sjukvård.

… om myndigheter: Varför jagar Försäkrings­kas­san vårdtagaren och inte vårdgivaren? Jag fick vänta över ett år på hjälp för min diagnos. Borde inte Försäkringskassan ställa högre krav på vårdgivaren – det är trots allt de som skall ”hjälpa” oss.