Eldrivet bandfordon öppnar för äventyr i naturen

Ett eldrivet bandfordon kan vara bra att ha när man ska ut i naturen. Och nu lanserar nystartade Swedish Goliat en sådan tillbehörsprodukt för manuella rullstolar.
– Mudskipper tar dig med på äventyret du inte trodde var möjliga, säger Mats Laveborn som kom på idén till produkten.

– Med hjälp av Mudskipper kan man ta med den manuella rullstolen till stranden, upp i skidbacken, till fiskeplatsen, till svampstället och med kompisarna på jakttrippen.

Bakgrunden till Mudskipper är att Mats Laveborn själv saknade möjlighet att komma ut på aktiviteter efter sin senaste skada.

– Jag var passionerad fotograf och flugfiskare men kunde inte längre ta mig fram i naturen. Dessutom ska båda axlarna opereras då de är helt slut efter snart 45 års hoppande med rullstol i trappor – jag har aldrig bott med anpassning, berättar Mats.

Han slog sig samman med innovatören Pontus Rander för att bygga eldrivna tillbehör för att möjliggöra fler aktiviteter.

– Det är viktigt att alla hjälpmedel kan tas med i en normal bil och är godkända för flyget. Nu har vi kommit dit och har tre produkter i kollektionen. Egentligen arbetar jag inte aktivt med företaget utan ser mig mer som inspiratör med en stor förståelse för den dagliga problematiken, säger Mats.

Mats Laveborn har en bred bakgrund som vd för flera olika företag, bland annat i USA och Kina men också som framgångsrik paralympiker med många guld och världsrekord på meritlistan. Han har varit styrelseledamot i Parasportförbundet och styrelseordförande för RG Aktiv Rehab.

Produkterna

Mudskipper är ett eldrivet bandfordon/chassi till den manuella rullstolen. Den lanseras på Leva & Fungera. Tillverknings sker i Kalmar.
Sherpa är en elektriska påhängsmopeden/drivaggregatet för manuella rullstolar. Med sina 10 kg, backväxel och flygplansklassade batteri kan den tas med i både bil och på flyg.
e-Throne är en elektrisk hopfällbar rullstol med en vikt på 26 kg och säkra LiFePO4-batteri med hög kapacitet.

Företags webbplats finns på www.swedishgoliat.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *