”Glädjen när man går i mål på Ruset och Rullet är obeskrivlig”

Jessica Lindén på Lidingöloppet hoppas på ännu fler deltagare i LidingöRuset och -Rullet i september 2016. Och så håller hon tummarna för att Markoolio är tillbaka på scenen.

Vad hoppas ni blir bästa dragplåstret för Lidingörullet och -ruset i år?
– Just känslan av att vi blir fler som är med på ”festen”. Vi tror oss komma en bit över 1000 deltagare så vi hoppas att många vill vara med för att få känna delaktighet.

Några överraskningar som det bjuds på i år?
– Njae, vi fortsätter att bygga ett stabilt evenemang tillsammans med våra partners så vem vet vad som händer… man får helt enkelt komma dit och se.

Många undrar förstås om Markoolio kommer i år också, vet du hur det blir det med?
– Vi har förhoppningar om att det ska bli så men han är en väldigt upptagen man och vi vet ännu inte om han kan komma. Men en skön artist av något slag kommer att finnas på plats, det kan vi lova!

 class=
LidingöRuset hade rekordmånga taggade deltagare förra året.

Du hoppas att många fler ska delta, men vad är viktigast för att göra det möjligt?
– Vi jobbar kontinuerligt med att försöka sprida kännedomen om loppet och tillgängligheten. Vi vet att det är en process att komma till ön men vi hoppas att våra deltagare som redan varit här en gång vill komma tillbaka och att de pratar med sina kompisar så att de också följer med i år.

Vilka är era viktigaste partnersamarbeten?
– Mycket glädjande har vi nu Parasportförbundet med i vårt gäng. En kanonpartner för oss och en grym kontakt ute i distrikten. Sen har Ottobock skrivit på för en ny period, de kommer att fylla två bussar med deltagare från Nyköping/Norrköping, vilket är jätteroligt! Lidingö stad stöttar oss i de flesta frågor just i dessa lopp, vi har ett väldigt nära samarbete. Och FUB Stockholm är en viktig partner då deras medlemmar är en stor del av deltagarna. Även Nordströms assistans jobbar väldigt aktivt med sitt sponsorskap hos oss.

RBU medverkar inte i år, vad betyder det för arrangemanget?
– Jättetråkigt förstås efter som de varit med och starta upp Rullet bland annat. Men vi har de resurser vi har och då får man ibland proritera om. Vi hoppas förstås att RBU snart är med i vår grupp igen, de är alltid välkomna tillbaka.

 class=
Arons backe var den allra tuffaste utmaningen 2015…

Du har ju massor av erfarenhet av många stora tävlingar – vad tycker du är roligast med Rullet och Ruset?
– Jo, jag är runt på väldigt många lopp varje år. Framför allt är jag enormt stolt över att vi på Lidingöloppet gör loppet tillgängligt för alla, oavsett handikapp, att alla får vara med! Alla som varit på plats kan ju definitivt skriva under på att glädjen i mål är obeskrivlig, en energi som vi som arbetar på Lidingöloppet tar med oss in i höstmörkret för nya planer och visioner mot ett ännu bättre lopp nästkommande år.

Vilken betydelse har det för Lidingöloppet i stort att ni anordnar Rullet och Ruset?
– Mer än vad man kan tro eller förstå. De mjuka värdena är enormt uppskattade, framför allt från deltagarna men också från anhöriga, publik och från sponsorer. Vi vet att det för vissa av våra sponsorer har varit en viktig del i deras engagemang att välja just oss som ”sitt lopp” att sponsra, för att vi har Rullet och Ruset.

Några tips till alla som funderar på att delta? Vad ska man tänka på?
– Planera dagen noga, kom i tid, men framför allt, njut av dagen när ni väl är på plats!

 class=
Jessica Lindén är projektledare för LidingöRuset och -Rullet.