Hjultorget: Om du kan åka till landet kan du resa till Malaysia

Att åka till Malaysia behöver inte vara svårare än att åka till sommarstugan, även om man sitter i rullstol. Det hävdar researrangören Assistansresor som sedan tre år anordnar anpassade resor till exotiska resemål.

– Vi har sex olika resemål och vi får alltid ihop en spännande blandning av åldrar. Assistenter, familjer och vänner följer med och den funktionshindrade behöver inte oroa sig för något av det praktiska. Det har vi redan sett till att våra leverantörer ordnat för våra kunder, säger Peter Appelin, en av ägarna.

Företaget startades av en grupp personer, några av dem rullstolsburna. De tyckte att det saknades bra resor anpassade för personer med funktionsnedsättningar.
– Det finns inte så många researrangörer i Sverige som har anpassade resor. Vi ville göra det möjligt för alla att åka på längre och mer exotiska resor. Vi åker bland annat till Malaysia, Thailand, Australien och USA och har scheman som är fullspäckade med aktiviteter, berättar han.

Två reseledare följer med och de har både reseledarutbildning och god förståelse för företagets kundkrets. Det bästa är, menar Peter, att man har arbetat några år som personlig assistent innan man börjar arbeta hos Assistansresor.

Än så länge erbjuder man bara sex olika resemål. Målet är att växa, men Peter Appelin berättar att man har valt att växa i en försiktig takt.
– Vi har så pass speciella kunder så det viktigaste är att vi kan erbjuda kvalitet framför kvantitet.

På Hjultorget på Älvsjömässan den 6-8 september kan man träffa Assistansresor och få bättre koll på vilka resor de erbjuder. Peter Appelin lovar även specialerbjudande på resor i samband med mässan.
Företagets webbsajt finns på www.assistansresor.se