Hjultorget öppnar på torsdag: Teater, dans och hockey ska locka familjer

I morgon, torsdag 6 september, öppnar Hjultorget i Älvsjö. Hjultorget är hjälpmedelsmässan som har störst andel privatpersoner som besökare. Och i år hoppas arrangörerna på extra många föräldrar och barn.

Fler än 80 utställare visar olika typer av hjälpmedel och på seminarierna handlar det bland annat om ryggmärgsskador och smärta.

Elhockey kommer att sätta viss prägel på mässan eftersom det pågår både matcher och provspelning under samtliga tre dagar. Arrangörerna hoppas kunna ge elhockeyn en knuff framåt, så att fler lag bildas runt om i landet för alla hockeysugna i rullstol.

Det blir dock många andra aktiviteter också, som uppvisning av den polska världsmästaren i rullstolsdans.

Teater De Vill som snart har premiär i Stockholm på en ny föreställning med Jonas Franksson kommer att spela upp en del av pjäsen inför Hjultorgets publik kl 11 på fredagen, då huvudrollsinnehavaren också framträder för en intervju på scenen. ”När solen går i moln” heter pjäsen som handlar om en kille som råkar ut för en mopedolycka och hamnar i rullstol.

Assistansverksamheten STIL drar dit makthavare LSS-kommitténs ordförande Kenneth Johansson som utfrågas i ”heta stolen” under fredagen.

Hjultorget har en egen webbsajt på www.hjultorget.nu

Seminarieprogrammet kan du läsa här: http://www.rekryteringsgruppen.se/hjultorget/seminarium2007-ver2.htm

Mer om Teater De Vill på webbsajten på www.teaterdevill.com

STIL har sin webbsajt på www.stil.se

Entrén till Hjultorget är gratis för alla.