Nyheter

Möt Linda Hammar på Föräldrakraftscenen


Denna artikel handlar om


Innehåll från NKA
Att vara anhörig

NYTT: Enkät om att vara anhörig under covid-19
Nya webbinarier om anhörigfrågor
Leva Livet – medan det pågår
Föräldrastöd: från kaos till struktur
Fler tips på NKA:s egen temasida
Linda Hammar. Foto: Linnea Bengtsson

 

På Föräldrakraftscenen på mässan Ett Bra Liv 29 september-1 oktober 2010 får du chansen att träffa stjärnan från tv-serien I en annan del av Köping. Succén förändrade mycket i hennes liv och hon utsågs till Årets kvinna. På scenen möter du Linda Hammar i ett samtal med Föräldra­krafts Sara Bengts­son om livet, kärleken och drömmarna.

Ett Bra Liv med För­äldra­kraft­scenen äger rum under tre dagar, den 29 september–1 oktober, på Stockholms­mäs­san i Älvsjö.
Programmet på Föräldra­kraftscenen är fyllt av kärlek & kämpaglöd, underhållning och praktiska tips & råd.

Långtifrån allt är ännu spikat, men här får du på förhand några bra skäl att boka in ett eller flera besök:

1. Nolltolerans mot kränkningar i skolan. Barn- och elevombudet Lars Arr­henius berättar om hur vi kan få en skolmiljö fri från diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Ett bra tillfälle att få direktkontakt med BEO som gör mer mot mobbing än någon annan.

2. Rose-Marie Millberg är Sveriges första kvinnliga dragracingförare. För 30 år sedan födde hon Peter som under förlossningen fick syrebrist. Detta har präglat Rosies liv. Hennes berättelse är fylld av sorg, glädje och en fantastisk kämpaglöd.

3. Nyfödd och sjuk – vad innebär det? Överläkaren Mats Blennow berättar om vad det kan innebära samt om vikten av forskning kring för tidigt födda.

4. Möt Sveriges första riksdagsledamot i rullstol! Vi hoppas att David Lega är på plats, sedan han sannolikt blivit invald till Riksdagen vid valet den 19 september 2010.

5. Det perfekta gruppboendet – en önskedröm? Ulf Uddsten från FUB tipsar om vad föräldrar bör tänka på när deras ungdomar ska flytta hemifrån. Även andra anhöriga till personer på gruppboende har glädje av denna föreläsning.

6. Daglig verksamhet, så blir den utvecklande för människan. En presentation fylld av tips och råd om hur man skapar en verksamhet som verkligen blir utvecklande för deltagarna.

7. Funkisbyrån bjuder på både modevisningar och underhållning med sina populära modeller!

8. Motivation till aktivare fritid. Att gå från att ha tråkigt och vara ensam till att ha roligt och umgås med andra är ibland svårare än man kan tro. Hur man kan göra för att det ska bli lättare att komma igång tipsar Ewa Rolén och Therese Rykatkin från Livstilsprojektet om.

9. Hinder och underlättare för motion. Hur påverkas personer med funktionsnedsättning av omgivningen när de vill motionera, och vad kan man göra för att underlätta? Linda Junker från Puffa Träningscenter och Livs­stilsprojektet har koll på både forskning och praktik.

10. Hur kan man hjälpa personer med rörelsehinder eller utvecklingsstörning att hitta och regelbundet vara med på roliga fritidsaktiviteter? Ewa Rolén och Linda Junker presenterar nya idéer från Livsstilsprojektet.

11. Underhållning från Stora Blå som ställer upp med Xylofonorkestern, Big Blue Band och körsång. Stora Blå är en kulturellt inriktad daglig verksamhet hos Carema Care.

12. Kommunikation med assistans. Love och hans mamma Jessica berättar hur de tillsammans med arbetsterapeut och logoped byggt upp ett sätt för att kommunicera med alternativ kompletterande kommunikation, AKK. Idag gör Love sig förstådd trots ett icke talat språk. Han använder sina personliga assistenter som mänskliga hjälpmedel för att  göra sin röst hörd.

Mer information och exakta tider presenteras under sommaren.

Webbsajten för mässan Ett Bra Liv finns på www.ettbraliv.com

 

ANNONSER
 • Annons för HEA Medical
 • Annons för Valjevikens folkhögskola
 • Annons för Mo Gård
 • Annons för Humanas föreläsningar om LSS
 • Annons från Myndigheten för tillgängliga medier
ANNONSER
 • Annons för CJ Advokatbyrå
 • Annons för Fremia
 • Annons för Tidvis
 • Annons för STIL
 • Annons för JAG
 • Annons för HD Motion
 • Annons för Tobii Dynavox
 • Annons för Särnmark
 • Annons för Made for Movement
 • Annons för Primass
 • Etac R82 Toucan ståstöd
 • Annons för Unik Försäkring