Nu ändrar både kommuner och SVT uppgifterna om nya barnboenden

Bild

Under tiden som FUB gjorde en egen kommunenkät om barnboenden backade flera kommuner

Annons

Annons för Durewall.se

Debatten om barnboende tog nya vändningar under torsdagen. På morgonen gick FUB ut med mycket hård kritik mot SVT för ”felaktig” nyhetsrapportering. Senare ändrade FUB kritiken till att man ”ville nyansera den bild som gavs av förekomsten av barnboenden, eftersom den inte stämmer överens med den bild FUB fått”.

Samtidigt dementerade flera av de utpekade kommunerna att man skulle bygga boenden för barn med funktionsnedsättningar. SVT rapporterade att flera av de utpekade kommunerna ville ta tillbaka sina svar i SVT:s enkät.

FUB:s ordförande Harald Strand var tidigt ute med att kritisera SVT:s rapportering. I ett blogginlägg på hejaolika.se skrev han att nyhetsrapporteringen var slarvig.

Under tiden som FUB gjorde en egen kommunenkät om barnboenden backade flera kommuner från de enkätsvar de tidigare gett SVT.

SVT Nyheters ansvarige utgivare Judit Ek förnekar att redaktionen har gjort fel i sin rapportering.

– Det är tydligt att frågan om LSS blivit het i valrörelsen efter SVT:s granskning och de politiska utspelen duggar tätt. Vi har gjort ett gediget grundjobb och är transparenta med hur det har gått till. Nu säger några av kommunerna att de har läst fel, säger Judit Ek.

Publicerad: 2018-08-30

Av: Valter Bengtsson

Nyckelord:

Annons

Annons för Etac

Annons

Annons för Humana


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *