Panetoz dragplåster på fritidsmässa

Den som vill inspireras till fritidsaktiviteter ska bege sig till Nynäshamn i helgen, då en stor fritidsmässa med 70 utställare arrangeras. Kändisar som Dogge Doggelito och Panetoz står på scen och det finns möjlighet att prova alla möjliga olika aktiviteter.

Det är Stockholms landsting och åtta kommuner som står bakom fritidsmässan ”Minfritid.nu”, som vänder sig till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning.

Den 22-23 maj kommer besökarna kunna prova på allt från rullstolsrugby, fäktning, judo, golf i golfkarusell och skytte till att testa aktiva fyrhjulingar och rida på åsnor.

Kommunerna Nynäshamn, Haninge, Huddinge, Salem, Botkyrka, Nacka, Tyresö och Stockholm samt Stockholms landsting ser en styrka i att samarbeta och gå ihop för en stor fritidsmässa.

– De flesta kommuner har inte obegränsat med fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättning, men när flera kommuner samlas på ett och samma ställe ökar utbudet plötsligt avsevärt i regionen. Besöker du mässan hittar du kanske det innebandylag som inte finns i din egen kommun, men som grannkommunen har. Mässan blir en mötesplats där besökarna kan knyta nya kontakter och prova mängder med olika fritidsaktiviteter, säger Monika Lundstedt, projektledare på Nynäshamns kommun.

Förutom aktiviteter att prova på, kommer besökarna bjudas på underhållning av bland annat Dogge Doggelito och Panetoz, samt modevisning av Funki models. Man räknar med att få besök av cirka 2 500 personer under de två mässdagarna.

– Vi har ett fullmatat och brett program så vi hoppas att mässan blir startskottet för en rikare fritid för besökare med funktionsnedsättning och att fritidsaktörer inspireras till att bredda sitt utbud så att alla människor har möjlighet till en meningsfull fritid, säger Monika Lundstedt.