Vi föds inte med fördomar

Vi föds inte med fördomar

Sedan förra året är eleverna i klass 6C på Vikingaskolan i Gävle med i Glada Hudik-projektet ”Barn föds inte med fördomar”. Här berättar några av eleverna hur deras klass arbetat med projektet som hittills omfattar 7   500 skolelever runt om i landet.

Glatt gäng med nerver av stål

Glatt gäng med nerver av stål

Med en ensemble på över 40 personer, har nu Glada Hudik-teatern påbörjat sin turné med föreställningen ”Trollkarlen från Oz”, som ska spelas på 13 orter runt om i landet. Sista spelningen är den 19 november på Cirkus i Stockholm. Första anhalten var Hudiksvall och Föräldrakraft var på plats för att kolla läget och jaga premiärnerver.

”Den bästa present jag kan få”

”Den bästa present jag kan få”

Författaren Sören Olsson får Glada Hudik-teaterns supporterklubbs hederspris 2014.
– Den bästa present jag kan få, säger Sören Olsson.

Pär Johansson skriver om sonens dödliga sjukdom

Pär Johansson skriver om sonens dödliga sjukdom

Nu kommer Pär Johanssons egen berättelse om livets upp- och nedgångar. I en ny bok tar han oss med bakom kulisserna på Glada Hudikteatern, men berättar också öppet om sonens allvarliga sjukdom.

Pär Johansson – ett halvår efter chocken

Pär Johansson – ett halvår efter chocken

Ett halvår efter avslöjandena i TV:s Uppdrag granskning har Pär Johansson åter full fart med Glada Hudikteatern. Dessutom drar han igång en ny jakt på jobb till personer med funktionsnedsättning. – Sverige är bra på mångfald, men bara i teorin. I praktiken finns det väldigt mycket kvar att göra.

Kärlek bakom kulisserna

Kärlek bakom kulisserna

På Glada Hudik-­tea­tern flödar kärleken. Flera par har under åren kommit och gått i kulisserna, några har hittat varandra här och några har varit tillsammans innan teatern startade. Turnén sätter dock kärleken på prov.

”Anna-Karin är snäll”

”Anna-Karin är snäll”

Anna-Karin Strandberg och Mats Melin, även känd som ICA-Jerry, lärde känna varandra redan när de var små. Länge var de bara kompisar innan de blev ett par.

Sista turnén med Elvis slår nya rekord

Sista turnén med Elvis slår nya rekord

Snart ger sig Toralf, Mats och alla de andra stjärnorna i Glada Hudikteatern ut på sista turnén med föreställningen Elvis. – 2011 blir det absolut sista året. This is it, säger teaterledaren Pär Johansson.

Glade Pär

Glade Pär

Pär Johansson har all anledning att vara glad. För inte så länge sedan var han en ung kille utan jobb och med många fördomar. Drömmar hade han också gott om – och så började en otrolig resa fylld av dramatik, sorg och glädje. Nu är Glada Hudik-teatern på väg till Broadway och snart påbörjas inspelningen av en biofilm.